Udaju se najpoznatije holivudske lezbijke Ellen i Portia

VRHOVNI SUD Kalifornije ovoga je tjedna državni zakon o zabrani istospolnih brakova proglasio neustavnim, čime je dozvoljeno sklapanje bračnog zavjeta među istospolnim parovima, a homoseksualci iz te države ali i cijeloga svijeta pozdravili su ovu odluku i proglasili je svojom velikom pobjedom. Sud je zaključio da pravo na stvaranje obiteljskih odnosa imaju svi građani Kalifornije, bez obzira na spolnu orijentaciju.

Ovu su odluku sa oduševljenjem dočekale i mnoge holivudske zvijezde koje su se ranije deklarirale kao homoseksualne osobe. "Naša su prava konačno priznata i zaštićena i ponosan sam što živim u državi koja radi na popravljanju svojih grijeha", rekla je zvijezda "Uvoda u anatomiju", glumac T. R. Knight, koji je zbog svog homoseksualizma žestoko popljuvan od strane kolege Isaiaha Washingtona koji ga je jednom prilikom nazvao "pederčinom".

S njim se složila i Melissa Etheridge, američka kantautorica i vlasnica dvije Grammy nagrade. "Sretna sam i ovo smatram velikim priznanjem za cjelokupnu gay zajednicu. Ljudi su različiti, svi smo mi individualci, a zbog svoje se homoseksualnosti ne želim osjećati kao crna ovca društva. Lijepo je što ćemo sada svi moći prijeći preko svih onih loših stvari i podignute glave kročiti u svjetliju budućnost", rekla je pjevačica.

"Uzbuđena sam zbog ovoga i jedva čekam kada ću se udati. Svi mi zaslužujemo jednake stvari, bili homoseksualni ili heteroseksualni. Jednog dana svi ćemo se osvrnuti iza sebe i uvidjeti da je zabrana vjenčanja gay parovima jednako apsurdno kao nedopuštanje ženama da glasuju", rekla je komičarka, glumica i voditeljica Ellen DeGeneres koja je u četverogodišnjoj vezi s Portiom De Rossi.

A kada je rekla kako jedva čeka da se uda, Ellen je očito mislila doslovno. Voditeljica je u svom talk showu javno najavila svoje vjenčanje, no nije spomenula točan datum održavanja ceremonije. Bilo kako bilo, Ellen i Portia prvi je homoseksualni par koji je najavio svoje vjenčanje samo dan nakon izglasavanja spomenutog zakona.

K.H.

Pročitajte više