Umjesto rocka i elektronike na Radiju Ciboni uskoro narodnjaci?

SLUŠATELJI Radio Cibone u eteru svoje omiljene radio stanice bi uskoro umjesto rock i elektronske glazbe, koja se dosad puštala u programu RC, mogli slušati isključivo lako zabavne note domaćeg šunda po izboru bivšeg djelatnika Katoličkog radija, javlja Novi list.

Novi direktor Radija Cibone, Darko Repalust, odlučio je iz programa potpuno izbaciti urbanu glazbu, a sve u korist puštanja domaćih glazbenih hitova, kakvi se najčešće mogu čuti na Narodnom i Obiteljskom radiju.

Zbog takve su skandalozne odluke ostavku dala četvorica djelatnika glazbene redakcije.

"Novi je direktor cijeloj glazbenoj redakciji upadajući u prostorije imputirao optužbe za dubioze od 2 milijuna kuna, iako se zna da za takvo stanje odgovara Uprava radija. A osim toga dugovi su stvoreni tijekom 90-ih, kada većina nas nije imala nikakve veze s redakcijom." – kazao je za Novi list Andro Bernardić, sada već bivši glazbeni urednik Radio Cibone.

Novi direktor izabran je na Skupštini Radija održanoj 20. listopada, a za njegov izbor zaslužni su glasovi Hrvatskog olimpijskog odbora i košarkaškog kluba Cibone. Kako tvrde bivši djelatnici glazbene redakcije, novi direktor planira pretvoriti Radio Cibonu, koji je dosad uz Radio 101 i Otvoreni radio u javnosti bio percipiran kao medij koji pušta isključivo kvalitetnu rock i elektronsku glazbu, u radio za široke narodne mase, odnosno slušateljstvo od 20 do 60 godina.

Andro Bernardić tvrdi kako je takva koncepcija potpuni promašaj u ekonomskom i medijskom smislu, budući da "taj dio kolača već odnose druge radijske postaje koje nemaju glazbu karakterističnu za urbani izričaj,"

Radio Cibona dosad je bila treća najslušanija radio stanica u Zagrebu među populacijom od 15 do 40 godina.

Novi list piše kako, prema raspoloživim informacijama, novi direktor planira u potpunosti ukinuti noćni program s elektronskom glazbom, jedan od zaštitnih znakova Radija Cibone, kao i zabraniti emitiranje rocka i alternativne glazbe u dnevnim terminima, koje misli ispuniti domaćom zabavnom glazbom.

Zanimljiv je i podatak da je sa službenih Internet stranica Radija Cibone, koje je dosad uređivao Bernardić, maknut sav sadržaj.

Pročitajte više