Upali smo na Zagreb Auto Show - spektakularniji je nego ikad

Foto/Video: Luka Šangulin/Index, Novinar: Vojislav Mazzocco

POČINJE najposjećeniji i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma - Zagreb Auto Show, ujedno i najatraktivniji sajam automobila u regiji. Sajam će za javnost biti otvoren od 15 sati, a mi smo malo ranije pronjuškali da vidimo što se sve nudi.

Zagreb Auto Show održava se od 10. do 15. travnja, a na njemu sudjeluje ukupno 463 izlagača iz 34 zemlje. Oni su ispunili 14 paviljona i otvoreni prostor na čak 70.000 m².

Prisutno je 85 brendova automobila, motocikala, bicikala, gospodarskih i kamp vozila. Od toga 28 automobilskih marki, 36 marki motocikala, 11 marki bicikala, 19 marki gospodarskih vozila, pet marki autobusa i pet marki kamp vozila. Čak 133 njih prvi put se predstavlja hrvatskoj publici.

Među njima najveću težinu imaju noviteti iz Mercedesa, poput C klase koja ima svjetsku vicepremijeru te CLS-a i A klase sa statusom europske vicepremijere, baš kao i VW Touarega koji je u Zagreb stigao iz Pekinga.

Po prvi put na Zagreb Auto Show odvijat će se adrenalinska događanja na tri poligona: enduro natjecanje, poligon automodelara te brzi žestoki, a bit će tu i Stunt show, odnosno izvođenje akrobacija na motoru. 

Cijena ulaznice je 40 kuna, a Show je otvoren do 21 sat, vikendom sat dulje. Svi koji kupe kartu imaju šansu osvojiti auto u nagradnoj igri.

Pročitajte više