Video: Balkanske zvijezde Eurosonga družile se u Sarajevu

BOSNA i Hercegovina nema estradnu trakavicu poput Dore. Ljudi jednostavno odaberu svoga predstavnika na Eurosongu, a to je ove godine Elvir Laković Laka. Kako bi sve ipak imalo dašak estradnog glamura, u ponedjeljak navečer je u Sarajevu upriličena posebna TV emisija "BH Eurosong show 2008".

Osim Lake, koji je premijerno izveo eurovizijsku pjesmu, nastupili su predstavnici Slovenije (Rebeka Dremelj), Makedonije (Trio fantastiko), Poljske (Isis Gee) i Hrvatske (Kraljevi ulice). Voditelj Aleksandar Seksan popularnog Lacija (75 Cent) najavio je kao "tetka 50 Centa", a od Hadžija je uspio izvući priznanje da se od svirki na ulici slabo zarađuje pa su se zato počeli natjecati za Eurosong. U emisiji BHT 1 nastupili su još Marija Šestić (lanjska BiH predstavnica), grupe Letu štuke i Skroz, Halid Bešlić i Nedžad Salković sa Sarajevo Drum Orchestra. Posebno je bila dojmljiva glazbeno-plesna skupina Showhat iz Finske, izvevši performance kojim su parodirali najveće uspješnice iz povijesti Eurosonga.

Nakon showa održana je pressica, na kojoj su bili svi sudionici, osim Kraljeva ulice. Oni se nisu pojavili ni na kasnijem coctail partyju. Nitko od organizatora nije znao reći gdje su nestali pa su krenula naklapanja. Jedni su govorili kako su Kraljevi morali požuriti na gažu koju su dogovorili u Sarajevu, drugi da su se naljutili zbog lošeg tona u studiju, a treći da su morali požuriti za Zagreb zbog drugih obveza.

Tekst i foto: K.C.

(Video ustupila Radio-televizija Bosne i Hercegovine)

Pročitajte više