VIDEO Bolesni dječak imao je samo jednu želju, oni su mu je ispunili i postao je dirigent orkestra

Screenshoot: Facebook

SEDMOGODIŠNJI dječak iz kanadskog grada Grande Prairie Jordan Cartwright strastveni je zaljubljenik u klasičnu glazbu. Najveća želja mu je jednoga dana dirigirati pravim orkestrom. Ovaj nimalo običan mali borac nedavno je završio devetomjesečni ciklus kemoterapije. Prije nego što se dječak razbolio, obitelj Cartwright proživjela je velike traume. Prvo im je do temelja izgorjela obiteljska kuća, a nedugo zatim otac Scott dobio je otkaz kad je supruga Robyn saznala da je trudna s trećim djetetom.

Roditelji zbog sinova liječenja od ožujka ove godine žive u apartmanu humanitarne ustanove Ronald McDonald House u gradu Edmontonu u kanadskoj pokrajini Alberti. Kada su čuli za ovu priču, simfonijski orkestar iz Albertine odlučio je ispuniti želju dječaku tako da su mu dali da bude dirigent na jedan dan.

"Kada smo čuli da Jordan voli klasičnu glazbu, odlučili smo mu ispuniti želju i pozvati ga da nam bude počasni dirigent. Namjeravao sam mu pomoći oko priprema, ali za to uopće nije bilo potrebe. Osim što je borac, on je i pravi glazbeni genijalac. Rekao mi je kako je mjesecima proučavao snimke s koncerata i tako naučio dirigentske pokrete", rekao je oduševljeni voditelj orkestra.
  
Jordan je za nastup života dobio i klasično crno odijelo te leptir-mašnu. Ova priča je pokazatelj kako malim stvarima i gestama možemo drugima pomoći i ispuniti im snove.
 

Pročitajte više