Whitney Houston dobila 3,4 milijuna dolara za koncert i posljednju priliku za "comeback"

IAKO s izlaskom povratničkog albuma i dalje odugovlači, Whitney Houston dobila je primamljivu poslovnu ponudu zahvaljujući kojoj bi mogla postati najbolje plaćenom pjevačicom u povijesti - biznismen John Caudwell ponudio joj je 3,4 milijuna dolara za dvosatni koncert na jednoj humanitarnoj zabavi u Londonu, a diva je, uz pristanak, poslala listu zahtjeva, koja pokazuje da se njezin gard, unatoč poslovnim neuspjesima u posljednjih nekoliko godina, nije nimalo promijenio.

Whitney Houston dobit će 56 tisuća dolara po minuti nastupa na Svibanjskom balu u Londonu, što će biti njezin prvi koncert nakon višegodišnje borbe protiv narkotika te propalog braka s glazbenikom Bobbyjem Brownom. Uvjerena u uspjeh još jednom glazbenog povratka, 44-godišnja Whitney odmah se počela ponašati kao u doba najveće popularnosti - organizatorima je poslala listu zahtjeva u kojoj, među ostalim, traži: bombone M&M, svježe iscijeđeni narančin sok, kamilicu, kanape sendviče, sušila za kosu, posebnu vodu, velike stolove i zrcala...

Godine kompromitiranja ugleda

Pjevačica je usto zatražila i 35 soba u hotelu Dorchester te polovinu susjednog hotela, a organizatori su odlučili udovoljiti svim njenim zahtjevima, unatoč činjenici da u posljednjih nekoliko godina bilježi uglavnom neuspjehe, a ljudi koji je angažiraju najčešće su nezadovoljni njezinim ponašanjem i odnosu prema poslu. Godine 2005. Whitney je dobila više od milijun dolara za pjevanje na vjenčanju ruskog milijardera Andreja Melničenka i bivše Miss Jugoslavije Aleksandre Kokotović, međutim pjevala je, navodno, puno manje od dogovorenog i s dugim stankama koje su razljutile čak i mladence.

Posljednjih nekoliko godina u životu američke dive i jedne od najprodavanijih pjevačica u povijesti glazbe obilježeno je gafovima i otkazivanjem koncerata - nesretni niz počeo je 2000. godine, kad je Whitney, nakon katastrofalne generalne probe, otkazala nastup na dodjeli Oscara, a dvije godine nakon toga u zadnji je tren odustala od nastupa na vjenčanju prijateljice Lize Minelli.

Novi album do kraja godine

Zanimanje za dobrotvorni koncert Whitney Houston je, pišu britanski mediji, očekivano veliko, jer pjevačica u velikoj Britaniji nije nastupala od 1999. godine. John Caudwell prošle je godine angažirao Tinu Turner i isplatio joj pet milijuna dolara, a izvori bliski njemu tvrde kako se "nada da će Whitney to uspjeti izvući". Upravo u to vrijeme, u eteru radio postaja diljem svijeta trebao bi se pojaviti njezin novi singl, a krajem godine svjetlo dana trebao bi ugledati i povratnički album, o kojemu detalji još nisu poznati.

D.K.

Pročitajte više