Zašto mnoge osobe s gubitkom sluha naprosto obožavaju iPhone?

Foto: Press

OD SAMIH početaka Apple je pokorio svijet svojim bezbrojnim mogućnostima i fenomenalnom tehnološkom izvedbom u kojoj su se pronašli mnogi ljubitelji tehnologije i gadgeta, a među onima očaranima neograničenim mogućnostima iPhonea pronašle su se i osobe s gubitkom sluha. 

Kako smo primijetili da mnoge osobe oštećena sluha, dakle korisnici slušnih pomagala, koriste i iPhone te pomislivši da nije možda riječ o kakvom novom gadgetu, upitali smo ih u čemu je tajna i postoji li kakva nevidljiva veza između to dvoje. Ono što smo od njih otkrili je da se kombinacija vrhunskih slušnih pomagala i iPhonea krije pod nazivom Connectivity set. Ovaj tehnološki gadget zapravo se sastoji od para vrhunskih slušnih pomagala trajno povezanih s iPhoneom. 

Osobe s gubitkom sluha svoje stanje često spontano izražavaju rečenicom "čujem, ali ne razumijem" te se izrazito naprežu kako bi sudjelovali u razgovorima i preglasno pojačavaju TV.

Ipak, njegovi korisnici napominju kako uz uporabu Connectivity seta nestaje problem razumljivosti govora i naprezanja, a i ukućani mogu odahnuti (zajedno sa susjedima) jer se i zvuk s TV-a može vratiti na normalnu razinu, s obzirom na to da glasnoću u svojim pomagalima mogu kontrolirati upravo putem iPhonea jer imaju mogućnost streamanja zvuka s TV-a direktno u njihova pomagala.  Korisnici Connectivity seta već u prvim danima korištenja ponovno čuju odavno zaboravljene zvukove i osjećaju toplinu tonova koja obično nestane kad nastupi gubitak sluha. Glasnoću i konfiguraciju zvuka moguće je kontrolirati u potpunosti putem iPhone-a, a streaming glazbe ili videa dolazi uz prirodan zvuk, pri čemu se slušni aparati ponašaju kao "hearables".

U posljednjih četiri godine otkad je na tržištu, ljubav prema ovom gadgetu zato su razvili mnogi - od profesora, direktora i mladih modernih ljudi, do osoba treće životne dobi naprosto željnih besprijekorna zvuka i neograničenih mogućnosti slušanja s kontrolom u svojim rukama. Zbog toga, kako bi vas bolje približili ovom moćnom gadgetu, sve njegove mogućnosti donosimo u nastavku teksta.

Connectivity set tako kao moćan atribut ne uključuje samo najmoderniji iPhone, već i dva vrhunska slušna pomagala koja u sebi kriju quad core tehnologiju. Na takav način korisnicima ovog gadgeta omogućen je precizan i brz prijenos zvukova u njihova pomagala koja šalju u zaborav stare i nezgrapne "slušne aparate" te otvaraju vrata nekim sasvim novim mogućnostima u svijetu slušanja.

No ni tu nije kraj zanosu ovim moćnim gadgetom! Kako nam je u ovom užurbanom dobu punom prezaposlenih ljudi najvažnije dugo trajanje baterije svih uređaja, kao i ušteda energije, tvorci Connectivity seta su se pobrinuli da se ova napredna slušna pomagala uparuju s iPhoneom putem BLE (Bluetooth Low Energy) tehnologije, kako bi maksimalno optimizirali potrošnju baterije svih uređaja u ovoj kombinaciji.

Tako putem iPhonea možete streamati vašu najdražu glazbu s YouTubea, gledati serije na Netflixu ili voditi telefonske razgovore, dok ćete kristalno čist zvuk zaprimati direktno u vaša pomagala. A zanima li vas možda kakvo je stanje potrošenosti baterije u vašim pomagalima ili pak želite promijeniti program ili ih utišati, možete to obaviti putem svega nekoliko klikova na vašem iPhoneu u posebno izrađenoj aplikaciji.

Ono što je još posebno kod Connectivity seta je i da se njegovi korisnici više ne moraju brinuti oko gubitka njihovih pomagala jer im on omogućuje i lociranje te pronalazak slušnih pomagala, a uz brojne druge mogućnosti ovoga seta, njegovi korisnici imaju na raspolaganju i opciju daljinskog podešavanja kako bi uštedjeli vrijeme koje bi inače bilo potrebno za odlazak na podešavanje u poslovnicu. 


Gdje možete pronaći Connectivity set?

Kako ste do sada već zasigurno poželjeli i sami isprobati ovaj gadget koji dolazi u kombinaciji dva vrhunska slušna pomagala i najmodernijeg iPhonea, čast nam je napomenuti da ćete ga pronaći u Bontechu, najmodernijem hrvatskom slušnom centru, u kojem ga možete isprobati sasvim besplatno i bez obveze kupovine, a kako bi dogovorili vaš termin možete kliknuti ovdje

Kao zaljubljenici u tech i gadgete koji ne poznaju mane, obećavamo da vrijedi probati!

Pročitajte više