Znanstvenici otkrili razlog zašto su neke žene kronično nesretne u ljubavi

AUSTRALSKI znanstvenici vjeruju da su riješili misteriju koja muči brojne žene diljem svijeta - zašto je tako teško naći dečka?

Istraživači Sveučilišta zapadne Australije tvrde da su geni glavni razlog zašto su neke žene kronično nesretne u ljubavi. Proučavajući DNA gotovo 150 studentica znanstvenici su zaključili da neki od gena zaduženih za imunitet, sadrže ključ ženske privlačnosti. Zaključili su da će žena s više različitih gena, vjerojatno imati i više muškaraca. Nisu mogli objasniti kako je imunološki sustav žene povezan s njenim uspjehom kod suprotnog spola, ali smatraju da njihovo istraživanje može pokazati zašto su neke žene, poput Jennifer Aniston, jednostavno nesretne u ljubavi.

Od studentica koje su sudjelovale u eksperimentu, zatražen je uzorak DNA te je napravljena anketa. Žene s raznolikim MHC genima imale su najviše seksualnih partnera. "Niti jedno od objašnjenja nije isključivo i efekti raznolikosti MHC su intrigantni i zaslužuju daljnju analitu", piše u zaključku istraživačkog tima. S druge strane, nije otkrivena povezanost muških MHC gena i njihovog uspjeha kod žena.

Pročitajte više