5 super obroka za klince koje možete pripremiti u kalupima za muffine

 Foto: Shutterstock

DOBRO znamo da hrana mora izgledati zanimljivo i primamljivo da bi uopće nagovorili klince da ju probaju. Zato vam donosimo nekoliko obroka koje možete pripremiti u kalupima za muffine. Čak i odrasle forma muffine podsjeća na nešto nezdravo, a znamo da su uglavnom nezdrave stvari najukusnije. Klinci neće ni slutiti da ste im poslužili zdrav obrok!

Mini pizze

Tijesto za pizzu razvaljajte i izrežite krugove. Tijestom obložite unutrašnjost kalupa za muffine i krenite s dokazivanjem kreativnosti. Povrće, piletinu ili svježi sir odlično će se slagati u svim kombinacijama. Mi smo se odlučiti tijesto napuniti sjeckanom rajčicom, uz dodatak origana, malo sjeckane paprike i slanutak. Po vrhu posipajte malo ribanog sira koji će se otopiti i poprimiti hrskavost tijekom pečenja.

Tjestenina i brokula

Integralnu tjesteninu skuhajte al dente i procijedite. Dodajte jedno jaje, malo vrhnja i nasjeckanu brokulu. Dobro sve promiješajte i ubacite u kalupe. Posipajte s malo mozzarelle i uživajte u ovom ukusnom obroku.

Mini lazanje

Umjesto tijesta za lazanje, koristite kore za štrudle. Kalupe premažite s malo maslaca i obložite korom. Preko nje dodajte pirjano meso uz dodatak brokule, rajčice i paprike. Ponovite još jedan sloj kore i smjese. Završite s korom koju premažite jajetom i posipajte sezamom.

Slani muffini

Pripremite gustu smjesu za palačinke i posolite ju. Dodajte povrće po želji i naribani sir. Možete uz prašak za pecivo dodati i pola žličice sode bikarbone kako bi ovi slani muffini bili rahliji.

Pileće pogačice

I za ove pogačice možete koristiti smjesu za palačinke ili tijesto za pizzu. Piletinu prethodno nasjeckajte, marinirajte, prepecite nekoliko minuta i dodajte željenoj smjesi. Posipajte ribanim sirom i uživajte!

Za sve vrste ovih brzih snackova bit će vam potrebno oko 20-ak minuta pečenja na 200°C, odnosno dok zalogajčići ne dobiju lijepu boju!

 

Pročitajte više