Kako klincima najbolje "zakamuflirati" lisnato povrće?

Foto: Shutterstock

IAKO se zelenilo malo kad uklapa u djetetov omiljeni obrok, danas vam donosimo načine kako te zdrave namirnice uspješno „zakamuflirati“ ili poslužiti na dovoljno zanimljiv način da će cijela obitelj tražiti još.

Ubacite lisnato povrće već u doručak
Lisnato povrće kao što su kelj, špinat ili sve vrste zelenih salata vrlo je bogato antioksidansima i osim što će očistiti tijelo, osigurat će svi ukućanima dovoljno energije za ostatak dana. Omlet je savršena podloga za prikrivanje svih vrsta lisnatog povrća.

Ušuljajte ih u napitke
Nitko neće pitati što sve sadrži u sebi ako je smoothie ukusan i lude zelene boje. Dodavanje grčkog jogurta, malo vanilije i meda uspješno će sakriti okus zdravlja kojeg se mališani toliko pribojavaju.

Ubacite u tjesteninu
Mladi špinat i rikola odlično će se uklopiti u sve recepte za ukusne umake za tjestenine. Dodajte ih na samom kraju kuhanja kako ne bi izgubili boju, ali i vrijedne hranjive tvari.

Smotajte ih
Umjesto tortilja ili palačinki koristite zeleno lisnato povrće. Ako dijete zna da se unutra krije ukusno meksičko punjenje, manje važno će biti u što je omotano.

Ubacite u pesto
Pesto se ne mora nužno pripremati od bosiljka. Sve vrste lisnatog povrća bit će vrlo dobra zamjena.

Dodajte na pizzu
Umjesto teških umaka dodajte mladi špinat na vrh pizze nakon pečenja ili prije pečenja sakrijte ispod sira.

Ubacite u sendviče
Zdrava šunka sa smanjenim udjelom masti, „lažna“ majoneza koju ste zamijeniti laganim jogurtom uz dodatak začina i nekoliko listova salate skriveni ispod peciva mogu biti savršena alternativa nezdravom sendviču.

Umiješajte u djetetovo omiljeno varivo
Variva bazirana na grahoricama odlična su za dodavanje lisnatog povrća jer ono neće preuzeti njihov okus.

Novi hrskavi oblik lisnatog povrća
Lisnato povrće pržite u ulju ili premažite maslinovim uljem i pecite nekoliko minuta na visokoj temperaturi na masnom papiru u pećnici.

 

 

Pročitajte više