Plivanje i sve njegove blagodati za djecu

Foto: Shutterstock

JESTE LI znali da djeca neplivača imaju samo 13% šanse da nauče plivati? To nam dokazuje da bez obzira na tečajeve plivanja koje većina djece pohađa već u vrtićko doba, dijete ipak najveću sigurnost i povjerenje ima u roditelju.

Blagodati plivanja su mnogobrojne, osobito kod djece. Nije potrebno dijete poticati na bogatu plivačku karijeru kada pokaže zanimanje za plivanje, neka to čini isključivo od zabave, a samim time i odličnu stvar za svoje zdravlje.

Kada početi?

Većina stručnjaka smatra kako je dob od dvije do tri godine idealna za početi dijete učiti plivati, iako je moguće naći grupe koje uče plivanju djecu već prije prvog rođendana. Bebe se u vodi osjećaju sigurnima i upravo zato većina bebica obožava kupanje.

Ljeto vam se čini predaleko? Ako imate u blizini zatvorene bazene, pravi ste sretnici. Raspitajte se o mogućoj stručnoj pomoći i posjetite bazene s vašim mališanom.

Blagodati plivanja

Plivanje je odlično za vaše dijete koje će moći upoznati mnogo novih prijatelja tamo.

Dijete će graditi samopouzdanja kako će postajati sve bolje u plivanju.

Plivanjem se mogu baviti svi, bez obzira na zdravstvene tegobe.

Plivanje je odlično za zdravlje vas i djeteta. Aktiviraju se svi mišići, a fokusirajući se na samo plivanje, nećete imati osjećaj da vježbate, što je odlična izlika za one koji nisu preveliki ljubitelji vježbanja.

Uvođenje odlazaka na plivanje u jutarnjim satima cijela obitelj će poboljšavati radnu etiku i raditi na samodisciplini.

Pročitajte više