Curica u kafiću zadobila opeklinu drugog stupnja, a nitko nije znao kako joj pomoći

Foto: Shutterstock

JEDNOGODIŠNJA djevojčica u kafiću je zadobila gadnu opeklinu, nakon što su je zaposlenice kafića polile kavom, a nitko joj nije znao pružiti prvu pomoć. Srećom, mama djevojčice zamolila je konobare vrčeve s hladnom vodom, a svoje užasno iskustvo podijelila je s medicinskom sestrom Nikki Jurcutz, koja ga je prenijela putem svoje stranice Tiny Hearts Education.

Kako je mama pojasnila, dvije konobarice su se sudarile, a kava se prolila kraj njezine kćeri koja je sjedila u stolcu za hranjenje. Vruća kava poprskala je djetetova leđa.

"Nažalost, u kafiću nitko nije bio obučen za pružanje prve pomoći i nije mi mogao pomoći. Nazvala sam hitnu pa su mi savjetovali da na opekline stavim hladnu vodu dok čekam da stignu", napisala je.

Djevojčica je zadobila opekline drugog stupnja, a mamu je šokiralo što nitko nije znao kako pomoći.

"Često vidim kako konobari prebacuju tople napitke preko male djece ili ih ostavljaju njima nadohvat ruke. Svoje iskustvo želim podijeliti s drugim roditeljima kako bi se mogli educirati što učiniti u hitnim situacijama. Ova opeklina je mogla biti puno teža da nisam prošla obuku davanja prve pomoći ili pitala djelatnike hitne pomoći za savjet", dodala je.

Jurcutz se slaže i podsjeća roditelje koliko je važna obuka prve pomoći.

"Ponekad se nećete moći osloniti ni na koga drugoga ili nikoga neće biti. Opremite se vještinama i znanjem koje trebate kako biste mogli pomoći svom djetetu kada je to najpotrebnije", zaključila je.

Pročitajte više