Dječak s autizmom šest godina čekao da upozna Djeda Božićnjaka

OSMOGODIŠNJI Baiz Weerts plakao je od sreće kada je upoznao Djeda Božićnjaka i ispunio svoj san. Naime, dječak ima tjeskobni poremećaj koji se zove selektivni mutizam, što znači da kod kuće normalno razgovara, ali se u društvenim okruženjima potpuno isključuje i povlači.

Kako je njegova mama Sheila otkrila u objavi na Facebooku, Baiz od druge godine života mašta o tome kako će upoznati najpoznatijeg djedicu na svijetu, ali svaki put ga njegovi "iracionalni strahovi" spriječe da mu se približi.

"Baiz gotovo svakog vikenda traži da idemo u tržni centar. Uvijek je uvjeren kako će ovog puta to učiniti, ali čim stignemo, on se zaledi. Zato sjedimo i gledamo iz daljine dok se on pokušava nositi s vlastitim osjećajima", ispričala je Sheila u razgovoru za Today Parents.

No jedne subote je dječakova sestra blizanka Layna odlučila da se želi fotografirati s Djedom Božićnjakom i otrčala je prema njemu.

"Baiz je bio emotivan jer ju je želio slijediti, ali to nije mogao učiniti", objasnila je njihova mama te dodala kako je dječak postajao sve više frustriran.

Djed Božićnjak je promatrao kako se prizor odvija pred njegovim očima, ustao je sa stolice i prišao Baizu. Pomilovao ga je po kosi i nježno ga primio za ruku, a ono što je uslijedilo ova mama opisuje kao "božićno čudo".

"Znao je kako ga smiriti. Stalno mu je govorio: 'Dobro si, prijatelju. Bit ćeš dobro.' Točno je znao što Baizu treba u tom trenutku. Nikada ga nisam vidjela toliko sretnog", prisjetila se Sheila.

Kako ona kaže, njezin sin izgleda poput svakog drugog dječaka pa slučajni prolaznici često misle kako samo ima trenutni ispad bijesa.

"Djed je odabrao pravo dijete u pravom trenutku. Jednostavno je znao. To mi je najviše značilo. Znao je da Baizu treba da mu priđe", zaključila je.

Pročitajte više