Genijalna knjiga za sve obožavatelje jednoroga: Bića iz mašte postala su stvarna

Foto: 123RF

JEDNOROG je čarobno biće koje možete vidjeti samo ako vjerujete u njega. Djeca imaju razvijenu maštu pa im to lakše polazi za rukom. No i neki odrasli imaju sposobnost odbaciti sve sumnje i zaroniti u svijet u kojem je sve ljepše.

Nedavno se u knjižarama pojavila prekrasna knjiga "Društvo čarobnih jednoroga – službeni priručnik" i oduševila nas je. Pisana je poput vodiča kroz tajnoviti svijet ovih magičnih stvorenja, a skupina autora potrudila se riječju i slikom dočarati nam koje vrste jednoroga postoje, kako ih i gdje pronaći te koje ih legende okružuju.

"Budući da je jednoroge vrlo teško pronaći, mnogi ljudi vjeruju da oni postoje samo u bajkama. Ali mi u Društvu znamo da su stvarni. Danas na svijetu ima sedam vrsta jednoroga: gorski dragulji, vodeni mjeseci, šumski cvjetovi, pustinjski plamičci, ledeni lutalice, olujni goniči i sjenoviti noćnici."

Maštovita imena podržana su maštovitim crtežima i zasebnom pričom o svakoj vrsti jednoroga.

Između svake priče pojavljuju se fascinantne činjenice i upute poput ovih: što jedu jednorozi (većinom su to biljke, primjerice, agava izoštrava sluh jednoroga), kako komunicirati s jednorozima (svaka vrsta zahtijeva posebnu vrstu komunikacije, neki vole pjesmu, drugi pak snove ili dodir), kada pronaći jednoroga (mogu se opaziti samo u određeno doba dana i u određeno doba godine), koje su osobine jednoroga (među njima su čarobnost, ljupkost, odanost i snaga). Osim toga, u knjizi je objašnjeno kako se možete priključiti Društvu čarobnih jednoroga koje postoji već stoljećima, a bavi se prikupljanjem i širenjem znanja o jednorozima. No nemojte se ponadati odmah, nije lako!

Vaši mališani iz ove će knjige naučiti puno te si još jednom potvrditi da odrasli nemaju pojma kada im govore što postoji, a što ne. Mašta je stvarna i jedna je od najljepših stvari na svijetu – hrani dječju dušu i nadahnjuje je za budući život. Iskušenja će doći, a dijete će ga lakše svladati ako poznaje i cijeni plemenita obilježja jednoroga.

"Ako vjeruješ, počet ćeš posvuda zamjećivati nazočnost jednoroga, kao kada se magla raziđe, a sunčeva svjetlost obasja zemlju."

Pročitajte više