Glumica otkrila zašto je tek s 47 godina prvi put postala mama

KENYA Moore je prevladala razne prepreke prije nego što je u 47. godini dočekala svoju "čudesnu bebu" Brooklyn Doris. 

Kako bi pomogla i drugima da osjete istu sreću, glumica je odlučila sponzorirati Baby Quest fondaciju kako bi pružila financijsku potporu obiteljima u svom rodnom gradu Detroitu kojima je potrebna pomoć za plaćanje potpomognutog začeća, poput in vitro oplodnje (IVF) ili surogat majčinstva.

"Čekala sam veći dio svog života da mogu imati dijete", kaže Moore koja je uz pomoć IVF-a dobila sada već 20-mjesečnu Brooklyn.

"Znači, razumijem svu tjeskobu koju netko osjeća, posebno žene, dok razmišlja o tome da možda nikada neće moći ostvariti san o djetetu", rekla je u razgovoru za People.

Moore kaže da je Brooklyn njezino "čudesno dijete" te priznaje kako je činjenica da je napunila 40 godina za nju bio "poziv na buđenje" u smislu realizacije planova o majčinstvu.

"Nisam željela imati dijete sama. Nisam htjela biti samohrana majka", priznaje objašnjavajući zašto je cijelo vrijeme odgađala majčinstvo.

Supruga Marca Dalyja je upoznala u svojoj 46. godini, a godinu kasnije par je dobio kćer. U rujnu 2019. su objavili kako se rastaju, a ona je kasnije otkrila kako "sve pokušavaju kako bi ostali zajedno".

Njihova kći se rodila mjesec i pol dana prije termina, a glumica je u trudnoći patila od preeklampsije, komplikacije trudnoće koja je, prema klinici Mayo, "karakterizirana visokim krvnim tlakom i znakovima oštećenja drugog organa, najčešće jetre i bubrega".

Tijekom porođaja carskim rezom, liječnici su Moore morali rezati vodoravno i okomito kako bi izbjegli miome koji su mogli uzrokovati obilno krvarenje. Postupak obično traje oko 30 minuta, ali u njezinom slučaju je trajao tri sata.

"Zovem je svojom čudesnom bebom jer su mi svi govorili kako su male šanse da ću je ikada imati. Svakog tjedna sam zadržavala dah jer nisam znala ni hoće li preživjeti", prisjetila se ova mama prvih trenutaka majčinstva.

Sada, kada djevojčica ima gotovo dvije godine, sve je potpuno u redu.

"Ona je sretno dijete. Bila je sretna beba od trenutka kad se rodila", zaključila je Moore.

Pročitajte više