Lucija Lugomer otkrila što misli o svom tijelu u trećem tromjesečju trudnoće

TRUDNOĆA se ne naziva bez razloga drugo stanje. Prate je značajne promjene koje su samo priprema za najveću promjenu koja dolazi - rođenje djeteta.

No, iako joj mnogi tepaju nazivajući je i "blaženim stanjem", mnoge trudnice se ne bi složile s time. Osim brojnih nuspojava s kojima se suočavaju, poput mučnina, ponekad se teško nositi s promjenama kroz koje žensko tijelo prolazi. Kako trudnoća odmiče, javljaju se i nimalo ugodni simptomi, poput bolnih grčeva u nogama, naglog povećanja tjelesne težine i pritisak djeteta na mjehur zbog čega su odlasci na wc sve češći, čak i tijekom noći. Usporava se probava, a to može uzrokovati žgaravicu i zatvor dok sve veća maternica može uzrokovati i pojavu hemeroida.

Naravno, postoje i brojne pozitivne promjene, a čini se da su kod Lucije Lugomer upravo one prevladale. Kako naš najpoznatiji plus-size model priznaje, njezino tijelo u posljednjem tromjesečju trudnoće je oduševljava.

"Meni je najbitnije da shvaćam kako je zdravlje na prvome mjestu i da su svi oko mene dobro. E i da, uživam gledajući kako se moje tijelo mijenja i koje mi sve poruke šalje... Sve ih pomno pratim, spremam negdje u glavi i učim", napisala je u opisu fotografije na kojoj pozira s rukom nježno naslonjenom na rastući trudnički trbuh.

Mnogi njezini pratitelji oduševljeni su Lucijinim prihvaćanjem vlastitog tijela i samopouzdanjem koje ima, a jedna pratiteljica imala je posebnu poruku za nju.

"Prekrasno, sjetim se sebe kad sam bila s trbuhom. Vidjet ćeš kad rodiš da ćeš se hvatati za trbuh i pitati se: a što je tako danas miran/mirna? I bit ćeš sama sebi čudna. Moj malac ima 2 mjeseca i uživam svaku sekundu s njim, shvatiš kako brige koje si brinula nekad nisu ni približne koje imaš sad", poručila joj je.

Pročitajte više