Majka tvrdi da su je izbacili iz restorana jer je dojila i rekli joj da se ne vraća

RUBY Meeden majka je novorođene bebe. Tvrdi da su je naprasno izbacili iz restorana u Washingtonu nakon što je ondje počela dojiti svoju četiri dana staru bebu i rekli joj da se "nikad ne vrati".

Ruby se sa suprugom Aaronom i obitelji planirala sastati na večeri u restoranu Greek Islands u Anacortesu. Njezin novorođeni sin Rhett bio je gladan, pa ga je počela dojiti u trenutku kad su se spremali ući u restoran, ispričala je za KOMO News.

"Zaklonila sam ga, pokrila sebe i grudi. Sjela sam i okrenula se prema zidu", pojasnila je.

Par je pola sata čekao da konobar dođe do njihovog stola. Kad im je konačno jedan čovjek prišao, zamolio ih je da odu.

"On je bio vlasnik. Pitali smo ga zašto i što nije u redu, a njegov odgovor je bio da se nikad ne vraćam", dodaje suprug Aaron.

Dojenje na javnim mjestima, uključujući u restoranima, legalno je u cijelom SAD-u. Također, Breastfeeding Coalition of Washington navodi da je "nezakonito da netko traži da prestanete dojiti, pokrivate dijete, premjestite se na drugo područje ili odete".

Aaron kaže da su restoranu ostavili lošu recenziju, a onda im je vlasnik odgovorio.

"Nazvao je našu djecu šmrkavcima, a moju ženu životinjom. Još je jednom napomenuo da se nikad ne vraćamo", ističe Aaron.

"Moj izbor da dojim dijete u tom restoranu je razlog zbog kojega je cijela obitelj izbačena", tvrdi Ruby.

Nakon što je Aaron podijelio njihovo iskustvo u lokalnoj Facebook grupi, nekoliko majki se okupilo ispred restorana i protestiralo. Htjele su se suočiti s vlasnikom, ali on je tog dana ponudio isključivo narudžbe za van, a potom i zatvorio restoran. Također je uklonio Facebook i Instagram stranice restorana.

"Na ovaj ili onaj način morat će odgovarati jer je nezakonito izbacivati ženu zbog dojenja", rekla je Megan Stevens, jedna od prosvjednica, za KOMO News.

Pročitajte više