Mama blizanaca opisala put do savršene linije i razbila popularni mit

Foto: Instagram

KADA ženi koja je nedavno rodila kažete da se brzo vratila u formu nakon porođaja, to je obično kompliment koji implicira da je proces bio lagan i bez napora. Zato ga mnoge žene doživljavaju kao nešto što nekima dolazi prirodno, a drugima je nedostižno.

Emma Larkin, majka četvero djece koja je prošle godine rodila blizance, nedavno je čula sličan kompliment i odlučila javno progovoriti o tome koliko je zapravo “lako” doći u tjelesno stanje slično onome prije trudnoće.

Larkin je na Instagramu objavila fotografiju koja prikazuje kako joj je izgledalo tijelo nedugo nakon porođaja te godinu dana kasnije.

"Koliku razliku može napraviti godina dana! Često mi kažu da ne vjeruju da sam rodila blizance i da je nevjerojatna lakoća s kojom sam vratila liniju. To jednostavno nije istina", napisala je.

Otkrila je da se nakon porođaja vratila uobičajenoj fitness rutini koju je imala prije trudnoće, ne da bi vratila tijelo u prvotno stanje, nego da bi njegovala vlastito tijelo i vrijeme u kojem se može posvetiti sama sebi. Umjesto da se tjera na brzi “povratak”, Emma je odlaske u teretanu zbilja doživljavala kao vrijeme rezervirano isključivo za sebe.

"Obožavam te trenutke u danu bez obzira na to koliko je komplicirano organizirati sve da ih dobijem. I vjerujte mi kad kažem da je ovaj povratak jako naporan put koji još uvijek traje. Tijelo mi još uvijek osjeća posljedice četvero djece, od toga troje u dvije godine", pojasnila je Larkin i dodala da, iako joj trbuh izgleda ravno i tonirano, to zapravo nije točno.

"Zauvijek ću imati trbuščić kada sjednem ili se sagnem (što je s malom djecom 99 posto vremena)”, kaže Emma koja je podijelila i ostale promjene s kojima se njezino tijelo suočilo nakon porođaja.

"Sa svakim porodom grudi su mi se malo spustile. Moja mlada kosa izgleda smiješno pa zato uvijek imam frizuru složenu u rep. Razdoblje nakon porođaja za svaku majku je drugačije, ali na kraju dana sve smo mi ipak mame koje se trude ostati sabrane u svemu."

Njezini pratitelji su brzo reagirali. Od majki koje su se složile s njom je dobila puno komplimenata i podrške.

Pročitajte više