Mama blogerica se ispričava zbog metode kažnjavanja "Sam u kući"

Foto: 123RF

POPULARNA kineska blogerica uzburkala je strasti nakon što je šestogodišnju kći ostavila samu kod kuće dok je ostatak obitelji otišao u zabavni park.

Zoe Yue sada tvrdi da je njena namjera bila naučiti kćer lekciju o tome da je važno dovršiti domaću zadaću na vrijeme te se ispričala svojim pratiteljima na kineskoj društvenoj mreži Weibo, kojih ima 1,5 milijuna. 

Kako prenosi South China Morning Post, izrazila je žaljenje jer je dala loš primjer ispravnog odgoja.

“Odmah smo iskreno razgovarale”, rekla je Zou koja je proteklog vikenda naredila kćeri da ostane kod kuće jer nije dovršila domaću zadaću, a ona je s obitelji otišla u zabavni park Chimelong Ocean Kingdom u gradu Zhuhaiju.

Djevojčica je bila sama u kući od jutarnjih sati do ponoći kako bi dovršila zadaću, ali i dodatne zadatke koji su bili dio kazne. U nedjelju, kad je sve napravila, otac ju je poveo u park.

“Prije povratka kući rekla mi je da ubuduće neće trošiti vrijeme te da joj je jasno da prvo mora obaviti školsku zadaću”, dodaje Zou.

Šestogodišnju XIaomi već je naučila kako zakuhati vodu i skuhati instant tjesteninu. Njena majka smatra da je tako uči da bude neovisna. Također, u domu imaju nadzorne kamere kojima obitelj može pratiti što se događa.

Korisnici društvenih mreža kritizirali su takav način odgoja i smatraju da se djevojčicu zanemaruje i izlaže opasnosti. 

“Možda se kad odraste neće sjećati koliko joj je bilo zabavno u parku, ali sigurno neće zaboraviti strah jer je sama ostavljena kod kuće”, komentirao je jedan korisnik mreže Weibo, a drugi je dodao da je razočaran što postoje osobe koje podržavaju ovakve metode.

“Odguruješ od sebe osobu koja te bezuvjetno voli”, poručio je.

Pročitajte više