Mama objavila dnevni raspored pa upitala druge roditelje kako sve stižu

Foto: Unsplash

KAKO drugi roditelji sve stižu? To je pitanje koje si je svaki roditelj barem jednom postavio. Držati korak s poslom, brinuti za obitelj, voditi kućanstvo i upravljati svim ostalim obvezama može se činiti nemogućim, osobito ako imate malu djecu. Ponekad se čak može činiti kao da nikada nećete dovršiti svoj beskrajni popis obaveza.

To su izazovi koji su naveli jednu majku da na Redditu objavi svoj dnevni raspored.

"Ne znam kako to drugim roditeljima uspijeva. Osjećam se kao da mi nešto nedostaje. Moj muž radi puno radno vrijeme, ja radim puno radno vrijeme. Naša dvogodišnja kći ide u vrtić pet dana u tjednu. Nemam slobodnog vremena i osjećam kao da se utapamo", napisala je pa opisala tipičan dan svoje obitelji.

5:30 - 8:00 "Ustajanje, doručak, vježbanje 30 minuta, buđenje djeteta, maženje, mijenjanje pelene, oblačenje, priprema doručka za dijete, pranje zuba, pakiranje stvari za izlazak."

8:00 - 9:00 "Još se nisam istuširala pa to obavljam na brzinu, perem zube. Ne stignem se našminkati ili napraviti frizuru. Možda stignem na posao do 9."

9:00 - 16:30 "Posao, pauza za ručak 20 minuta."

16:30 - 21:00 "Pokupiti dijete u vrtiću, vožnja do doma 40 minuta. Spremanje večere, provođenje vremena s obitelji, stavljanje djeteta na spavanje. Spremanje kuhinje, pranje posuđa, priprema užine za vrtić za sljedeći dan, pranje rublja."

21:00 - 23:00 "Na kauču smo, gledamo pola sata TV, malo razgovaramo, legnemo i idemo na spavanje. Sutra sve ispočetka."

Zaposleni roditelji suosjećaju s majkom i poručuju joj da se osjećaju identično.

"Žao mi je, ali niste jedini - roditeljstvo je teško", kaže jedna osoba.

"Iskreno, zvuči super, što bi bilo da imate još djece. Dok djeca ne postanu malo neovisnija, živimo tako da preživljavamo", dodaje druga.

"Možda biste ujutro bili malo rasterećeniji da se otuširate navečer. Planirajte pripremu obroka za par dana i vježbajte s partnerom pa neka to bude vaše zajedničko vrijeme", savjetovala je treća.

Pročitajte više