Mama objavila upozorenje nakon što joj je sin popio "malo" ulja za bebe

Foto: 123RF

JENNA Joy Ingraham Washington je zahvalna što je njen 19-mjesečni sin živ nakon stravičnog iskustva koje su proživjeli.

Prošlog tjedna bio je dan kao i svaki drugi. Jennin suprug Casey se otišao tuširati, a sin Graysen ga je slijedio u kupaonicu gdje je na ormariću pronašao bočicu ulja za bebe.

“Dok se Casey tuširao, čuo je da Graysen kašlje”, prisjetila je Jenna za časopis People.

“Tada je pogledao i vidio da Graysen vraća bočicu ulja na ormarić s gađenjem na licu”, dodala je.

Casey i Jenna su mislili da je dječak probao malo ulja, ali nisu previše brinuli. Međutim, shvatili su da se nešto neobično događa kada je njihov inače aktivan sin mirno sjedio na dvosjedu, a odbio je i jabuku koju su mu ponudili.

“Izašla sam iz kuhinje, a on se nije ni pomaknuo pa sam mu prišla da popričamo. Uopće nije odgovarao. Sišao je s dvosjeda i sklupčao se na podu. Bio je letargičan. Podigla sam ga i vidjela da je opušten, a oči su mu se polako sklapale”, opisala je situaciju.

Odmah je nazvala medicinsku sestru i pojasnila što se dogodilo. Rekli su joj da se Graysen vjerojatno otrovao uljem i pojurili su na hitnu.

“Bila sam prestravljena i zbunjena. Počela sam paničariti jer nisam znala da ulje za bebe može biti toliko otrovno. Mažemo njime bebe i djecu, napravljeno je za djecu”, kaže Jenna.

Nakon što su sate proveli u bolnici, liječnici su im pojasnili što se dogodilo.

“Rekli su nam da je za dijete to kao da ja ili vi popijete benzin. Moglo mu je ući u pluća, a onda bismo imali pravi problem.”

Dječak je nakon pretraga otpušten iz bolnice. Rentgen je pokazao da su pluća u redu i roditelji su ga promatrali nekoliko narednih dana.

“Bila sam izvan sebe kad god bih ga stavila spavati, nisam znala hoće li se probuditi. Srećom, sve je u redu”, kaže Jenna koja je svoje neugodno iskustvo sažela u Facebook objavu i upozorila druge roditelje na opasnost na koju mnogi uopće ne sumnjaju.

Prema američkom Nacionalnom centru za trovanja, ulje za bebe sadrži ugljikovodike baš kao i benzin, motorno ulje i tekućina za upaljač te može biti itekako opasno, odnosno fatalno, ako dođe u pluća osobe. 

Pročitajte više