Mama savjetovala sinu da nađe novu ženu s "funkcionalnim reproduktivnim sustavom"

Foto: 123RF, Reddit

ŽELJA za proširenjem obitelji ponekad nije dovoljna da bi se vaš san o roditeljstvu ostvario. Štoviše, rad na djetetu može postati ozbiljan izvor stresa nakon višemjesečnog bezuspješnog pokušavanja. Osim toga, ponekad je teško priznati samima sebi da se borite s neplodnošću i da potražite liječnički savjet.

Sa svime ovime se susreo i jedan par koji je nedavno saznao da će se, ako žele djecu, trebati podvrgnuti IVF postupku.

Muškarac koji se i dalje nada da će postati otac je na Redditu progovorio o njihovoj borbi, ali i šoku koji je doživio kada se obratio vlastitoj majci za pomoć. Rekao je da on i njegova žena već godinu dana rade na djetetu, ali nisu imali sreće. 

"Tako je moja supruga zakazala sastanak s liječnikom i otkrila da postoji 99,9% šanse da neće moći prirodno začeti te da je IVF naša najbolja i jedina realna opcija", napisao je.

Iako oboje imaju odlične poslove, nedavno su kupili kuću i shvatili su da nemaju dovoljno novca za ovaj poprilično skup postupak. Odlučio se obratiti majci za pomoć te je zamoliti da im posudi novac kako bi mogli platiti IVF jer je isto učinila i za njegovu sestru kada je imala problema sa začećem.

"Nasmijala mi se u lice. Rekla mi je da je platila postupak mojoj sestri jer je to njena prava kći i da bi moja supruga trebala pitati majku (ona zna da je njezina majka preminula). Predložila mi je i da pronađem drugu ženu koja ima funkcionalan reproduktivni sustav", prisjetio se te istaknuo kako je svjestan da bi mu njegovi roditelji mogli financijski pomoć, samo kada bi to željeli.

"Znam da si oni to mogu priuštiti i to ne bi utjecalo na njihov bankovni račun. Jednostavno nam ne žele pomoći", zaključio je.

Kako je istaknuo, vjeruje da je problem u tome što njegova supruga "nije potpuno bijela" te da je to način njegove majke da im se osveti, piše Cafemom.

"Rekao sam im da sam završio s njima, da su njihovi komentari bili odvratni i da bi trebali tretirati moju suprugu kao da je njihova kći", napisao je u svojoj objavi ne skrivajući frustraciju.

No najviše ga je iznenadilo što je ostatak obitelji i obiteljskih prijatelja stao na stranu njegovih roditelja te se slažu da ne vide nijedan razlog zašto bi oni trebali plaćati postupak njegovoj supruzi.

Reakcija njegove majke je mnoge razbjesnila, ali ljudi u komentarima su podijeljenih mišljenja.

"Ne vidim kako bi se to razlikovalo od situacije u kojoj roditelji otplaćuju studentski zajam vašeg brata i sestre, a potom odbijaju učiniti isto za vas", napisao je jedan od korisnika Reddita.

"Ismijavati nekoga zbog reproduktivnih problema: jako loše. Ismijavati nekoga jer nema mamu: jako loše. Nejednakost između onoga što dajete svojoj djeci: jako loše. Predlažem vam da pronađete način kako da ih natjerate da ozbiljno požale što se ovako ponašaju prema tebi i tvojoj ženi", savjetovao je drugi.

"Možete pitati, ali vaša mama nije obvezna plaćati vam postupak iako joj to ne predstavlja prevelik financijski izdatak", smatra treći.

Pročitajte više