Mama zabranila sinu da se igra s prijateljem koji ima dva tate pa razbjesnila ljude

Foto: 123RF

NA POPULARNOJ stranici Reddit je pokrenuta žestoka rasprava nakon što je jedan tata prepričao situaciju u kojoj se našao.

Kako je objasnio, jedna mama je svom sinu zabranila da se igra sa sinom autora objave. Objasnila je kako je problem u tome što prijatelj njezinog sina ima dva tate te ona ne odobrava takav način života.

No dječak nije razumio njezino objašnjenje i nedostajao mu je prijatelj, a uznemirio se kad je jedan od tata potvrdio da mu više neće biti dozvoljeni posjeti.

Objavljujući anonimno na Redditu muškarac je rekao kako su se on i njegov suprug nedavno preselili u to područje, a njihov sin je ubrzo u školi upoznao dječaka i postali su najbolji prijatelji.

"Problem je nastao kad se moj suprug vratio s terena. On je taj dan pokupio mog sina i njegovog prijatelja iz škole, a moj sin je inzistirao na tome. Moj suprug je također bio taj koji je otvorio vrata kada je stigla majka prijatelja našeg sina. Bila je savršeno srdačna, a zatim je otišla vukući svoje dijete. Sljedećeg ponedjeljka moj sin je došao kući osjećajući se usamljeno, a kad sam ga pitao što nije u redu, rekao mi je da majka njegovog prijatelja više ne želi da se dječaci igraju", nastavio je.

Zato je tata odlučio potražiti obrazloženje direktno od dječakove mame.

"Pitao sam je u čemu je problem, a ona je rekla da ne želi da njezin sin shvati da je naš život prihvatljiv te da ne želi da ga zbunimo s homoseksualnom ideologijom."

Nedugo nakon toga mu je prišao dječak te ga je pitao zašto se više ne smije igrati s njegovim sinom.

"Tvojoj se mami ne sviđa činjenica da smo ja i Curtisov drugi tata dva muškarca koji su oženjeni i zaljubljeni", odgovorio mu je.

"Pitao me zašto je to tako, a ja sam mu rekao da njegova mama ima predrasude", objasnio je tata.

Mama je ubrzo doznala za taj razgovor i nazvala dječakove roditelje da se požali, optužujući ih da su njezinom sinu nametnuli svoju ideologiju te da će ga tako "udaljiti od Boga". Vrlo brzo je sve o njihovoj situaciji objavila i u lokalnoj Facebook grupi, gdje je uslijedila žestoka rasprava.

Čovjek je dodao: "Odgovorio sam u grupi pitajući što bih trebao učiniti, lagati njezinom sinu? Tvrdi da, zato što sam rekao da ima predrasude, nisam poštovao njena vjerska uvjerenja."

"Nakon toga sam joj rekao da svoje predrasude ne predstavlja kao moj problem i da ih definitivno ne predstavlja kao problem moga sina", zaključio je.

Nakon što je svoju priču podijelio na Redditu, naišao je na podršku ostalih korisnika ove društvene mreže, koji su se složili da je učinio pravu stvar, prenosi Mirror.

"Ona sadi sjeme homofobije u glavu svog djeteta", smatra jedan od njih.

Drugi je napisao: "Rekao si istinu. Žao mi je zbog tog jadnog djeteta, premda si mu, nadam se, dao priliku da nauči da ne bude homofob."

Pročitajte više