Mama želi trogodišnje dijete slati s mobitelom u vrtić, gotovo nitko je ne razumije

Foto: Shutterstock

ZABRINUTA mama na Redditu je odlučila potražiti mišljenje o temi koja je muči. Naime, ona svoje trogodišnje dijete želi poslati s mobitelom u vrtić.

"Osjećam se čudno jer me moja trogodišnjakinja ne može kontaktirati dok je u vrtiću. Jako sam tjeskobna. Što ako je netko dočeka dok je na WC-u? U ovom vrtiću s djecom ne idu odrasli, već druga djeca. Ovo je javni Montessori vrtić pa sam malo sigurnija, ali ipak mi nije svejedno", napisala je pa upitala druge roditelje u kojoj dobi su počeli slati djecu s mobitelima u vrtić ili školu.

Nažalost, umjesto podrške koju je očekivala, naišla je na kritike. Mnogi smatraju da je previše paranoična i da svoje brige projicira na dijete.

"Što bi trogodišnje dijete radilo s mobitelom u vrtiću? Moglo bi ti jedino slati slike poda", napisala je jedna osoba, koja jasno kaže da je mobitel u tako ranoj dobi nepotreban djeci.

"Ako ste toliko zabrinuti oko toga s kime će vaše dijete ići na zahod, možda Montessori nije tip programa za vas. Cijela filozofija se usredotočuje na promicanje neovisnosti i samopouzdanja kod djece kako bi sama mogla točiti vodu, rezati hranu, koristiti zahod, i tako dalje", navodi druga.

"Tri godine je premalo za mobitel, ali postoje satovi putem kojih dijete može uspostaviti hitni kontakt s mamom ili tatom. Možda vas to umiri, ali ipak mislim da je bolje da se dijete navikne da niste uvijek tu i da se osamostali", poručila je treća.

Pročitajte više