Muškarac odbio ustupiti mjesto u busu trudnici nakon odrađene 10-satne smjene

Foto: Pexels

NEMA ništa gore nego cijeli dan stajati, a onda na putu kući ući u tramvaj ili autobus i ne pronaći mjesto na kojem biste mogli odmoriti svoje umorne noge koje otiču, stopala peku, a leđa bole. To je bio slučaj jednog muškarca koji je na Redditu izazvao raspravu nakon što je otkrio da nije htio ustupiti svoje mjesto u autobusu ženi u visokom stupnju trudnoće.

Muškarac je pojasnio da je odradio 10-satnu smjenu na poslu, zbog čega su ga boljela stopala pa je odbio ustati trudnici koja ga je pogledala kao da se nada da će joj dati svoje sjedalo.

"Samo sam joj rekao ne. Imao sam dug dan i noge su me boljele. Počela je plakati i govoriti da je trudna samohrana majka. Rekao sam joj da mi je žao, ali da je to njezin osobni izbor i da ne može očekivati od drugih ljudi da se prilagode njenim životnim izborima", napisao je.

Potom je objasnio da on nije taj koji bi trebao činiti ustupke jer si žena ne može priuštiti automobil. U tom trenutku ubacio se stariji muškarac i izgrdio ga te ponudio trudnici svoje mjesto.

"Počeli su vikati na mene, vrijeđati me. Ja sam se okrenuo na drugu stranu i ignorirao ih", dodao je.

Nije iznenađenje da su autora objave mnogi kritizirali zbog njegovog postupka.

"Nije poanta ustajanja starijim osobama i trudnicama njihovo stanje, već veća vjerojatnost da će pasti i zadobiti ozbiljne ozljede ako se to dogodi", smatra jedna osoba.

"Biti umoran je teško, ali to te ne čini ranjivijim od trudnice. Trebao si joj ustupiti svoje mjesto", slaže se druga.

"Nisi odgovoran za njezine izbore, ali bi mogao biti suosjećajniji i pristojniji", upozorila ga je treća.

Pročitajte više