Na kakve sve nezgode roditelji moraju obratiti pozornost tijekom ljeta?

Foto: Facebook

"NIJE IH nosila niti pola sata, jedva da je i potrčala u njima, a pogledajte što joj se dogodilo!", zavapili su roditelji kada su shvatili pravi razlog neutješnom plaču njihove dvogodišnje djevojčice. 
 
Isprva uopće nismo mogli shvatiti što joj je odjednom. Od kud sav taj silni plač i zavijanje. Nismo ni vidjeli da šepa. Ma, zapravo, nije toliko niti hodala da bi odmah uočili da je problem u njenim novim ljetnim sandalicama koje je dobila netom prije rođendana i u kojima je bila slatka mala slavljenica.

Kada su roditelji pogledali prema njenim nogicama imali su što i vidjeti - njena desna noga bila je sva krvava jer su joj sandalice toliko iziritirale kožu da je popucala i počela krvariti.

 

Riječ je o modelu plastičnih ljetnih sandalica Next koje su roditelji kupili u jednom londonskom dućanu te su se, nakon nezgode koju je doživjela njihova djevojčica, obratili proizvođaču sa željom da upozore na ovakvu mogućnost i eventualno vrate nedavno kupljene sandalice. 
Iz tvrtke Next su im poručili da slobodno vrate sandalice te će njihov tim pogledati što se dogodilo, međutim upravo ovaj model ljetnih gumenih sandalica ionako već ima oznaku da nisu za dugotrajno nošenje.

Ovu priču stoga prenosimo čisto kao upozorenje drugim roditeljima da se nešto slično ne bi dogodilo i njihovoj djeci, jer realno, gumene (plastične) sandalice u kombinaciji s golom kožom često nisu najsretnija kombinacija. Stoga neka ovakve sandalice doista budu samo za kratko nošenje, eventualno samo na plaži, jer su one ionako zamišljene upravo za to. 
 
Posebno to može biti važno za roditelje djece koja još uvijek ne pričaju pa ne mogu ni reći da ih nešto žulja, dok ih ne nažulja toliko da počnu plakati. 
 

 

Pročitajte više