Ova mama djeci za školu sprema nevjerojatno kreativne i zdrave užine

Foto: Instagram

VEĆINA roditelja koji rade često nemaju vremena svojoj djeci spremiti kreativan i nutritivno bogat obrok za školu. No mama dvoje djece iz Brisbanea svakoga dana svojim sinovima sprema zanimljive užine, radi puno radno vrijeme, trenira za fitness natjecanje i dovršava studij.

Bec Gormly kaže kako je sve u pomnom planiranju i organizaciji.

“Treba vremena kako biste pronašli ravnotežu i zato nikada nemojte biti strogi prema sebi. Svi učimo i radimo kako najbolje znamo i umijemo”, izjavila je Bec za Daily Mail.

Majka je sinova starih 12 i devet godina, a svakog se dana budi u 4 sata ujutro. Tada pojede bananu i odlazi u teretanu.

“Vježbam i vraćam se doma u 6 sati. Tada doručkujem zobenu kašu s voćem, tikvicama i proteinskim prahom i pripremam suprugu i djeci doručak, najčešće tost ili žitarice. Oko 6:30 počinjem pripremati hranu za školu i do 8 sati svi zajedno izlazimo iz kuće”, opisala je Bec jutarnju rutinu svoje obitelji.

Na ideju slaganja kreativnih i hranjivih zdravih obroka došla je nakon što je dugo vremena starijeg sina slala u školu s istim namirnicama jer ništa novo nije prihvaćao.

“Shvatila sam da bi mu nova hrana koja je zabavno prezentirana mogla biti privlačna. Djelovalo je. Počela sam pretraživati internet u potrazi za receptima. Počela sam uživati u kuhanju obroka koji se mogu jesti hladni, a vizualno su privlačni”, rekla je.

Svoje sinove svakodnevno iznenađuje užinama koje se često sastoji od riže, tjestenine, povrća, avokada, piletine ili sira.

“Djeca vole i palačinke ili domaće kekse, a u kutiju uvijek spremim i voćku”, napomenula je Bec.

Sinovi su joj rekli kako su uzbuđeni prije otvaranja kutije s užinom jer ih svaki put dočeka nešto drugo. 

“Čak i učitelji sa zanimanjem prate što sam spremila”, izjavila je Bec koja s poslom završava u 16 sati kada odlazi po djecu u školu.

“Na hladnjaku imamo listu na kojoj piše što je koji dan za večeru. Svi skupa sjedamo za stol i družimo se, nakon toga pišu zadaće i u krevetu su između 19:30 i 20:30”, dodaje Bec.

Sama priznaje kako postoje dani kada jedva stiže sve obaviti, ali uporno se trudi.

“Brinite o sebi, hranite se pravilno, vježbajte kad god možete. Neka vam duša bude sretna”, zaključila je ova majka.

Pročitajte više