Reese Witherspoon progovorila o vezi sa zlostavljačem: "Da ga nisam napustila, ne znam gdje bih sada bila"

Foto: Instagram

O ZLOSTAVLJANJU, pa i verbalnom, treba se pričati više kako bi svi oni koji pate u lošem odnosu lakše našli put do svog oslobođenja.

U posljednje vrijeme zlostavljanja je sve više, ali i žena koje su odlučile otvoreno razgovarati o njima. Jedna od njih je i Reese Witherspoon, slavna glumica i majka troje djece koja se čini kao da joj je život med i mlijeko, no pitanje je kud bi njen život skrenuo da se nije na vrijeme odmaknula od nekadašnjeg dečka, kojeg nije imenovala, ali je priznala da se to dogodilo dok je još bila jako mlada i nesigurna u sebe.

Glumica koja je poznata po brojnim samosvjesnim ulogama, o svemu je progovorila u intervjuu sa svojim kolegicama iz filma A Wrinkle in Time, Oprah Winfrey i Mindy Kaling, kad je priznala da je doslovno morala pobjeći od njega da bi mogla ostvari svoje snove. 

Sjećanja na to loše razdoblje njenog života potaknula je Oprah kad ju je pitala koja je bila najteža odluka koju je morala ispuniti da bi slijedila svoju sudbinu. Reese je nakon kratkog razmišljanja odgovorila: "Kad sam odlučila da moram pobjeći od njega".

Hrabra mama tad je opisala da ju je njen partner iz mladosti verbalno i psihološki zlostavljao sve dok jednog dana nije došla do spoznaje da to više doista ne može trpjeti. "Bilo je teško samo tako otići, bila sam mlada i nezrela, a to me iskustvo jako promijenilo. Ne znam što bi bilo da sam ostala, ali znam da sam od onog trenutka kad sam donijela čvrstu odluku, postala netko drugi. Promijenila sam se u potpunosti, ali na bolje, kad sam konačno zauzela čvrst stav i počela se zauzimati za sebe. A koliko je to zapravo bilo teško svjedoči sama činjenica da u tim trenucima nisam imala samopouzdanja ni samopoštovanja. On ga je uništio, kao što to mnogi čine i to je obično razlog zašto ljudi ne mogu samo tako otići i pronaći u sebi snagu da to konačno zaustave. Ja sam sada druga osoba, a zahvaljujući tom lošem iskustvu iz mladosti naučila sam više cijeniti sebe i nije mi nikakav problem svima reći: Da, ambiciozna sam, možda nekad i preambiciozna, a to je samo zato što mi je moje ambicije netko davno pokušao oduzeti. Nikada više!", podijelila je s nama.

Podsjetimo, Reese je prošle jeseni otvoreno govorila i o seksualnom zlostavljanju redatelja Harveya Weinsteina, kad je imala samo 16 godina i zato bismo joj se trebali diviti još i više, jer kako je i sama shvatila u mnogim razgovorima sa svojim prijateljicama i kolegicama, nema žene koja barem jednom u životu nije osjetila štetne posljedice loše veze sa zlostavljačem.

Lijeka ima, samo treba imati hrabrosti i otići.

 

Pročitajte više