Restoran nudi besplatnu hranu ako roditelji ne koriste mobitele tijekom jela

Foto: 123RF

LANAC restorana iz Velike Britanije došao je na zanimljivu ideju kako spriječiti roditelje da ne koriste mobitele dok jedu. Naime, njihovoj djeci obrok će servirati potpuno besplatno.

U sklopu restorana osmislili su takozvane zone bez telefona nakon što su istraživanjem među 1500 ljudi došli do podataka o tome kako pametni uređaji utječu na večeru.

Skoro 20 posto djece izjavilo je kako osjeća da su njihovi roditelji zainteresiraniji za telefon nego za razgovor. Oko 23 posto roditelja priznalo je da tijekom jela provjerava mobitel, često dok njihova djeca govore. Oko deset posto djece kaže da je čak pokušalo skriti mobitele svojih roditelja kako bi njihovu pažnju usmjerili na sebe.

Zbog toga ovaj restoran nudi besplatne obroke djeci čiji se roditelji tijekom jela odreknu korištenja telefona.

“Kada roditelji maknu ekrane, svojoj djeci šalju poruku da su im ona važna. Roditelji su uzor u svemu što čine i kažu, a kada se sami ostave mobitela, djecu uče u kojim situacijama nije primjereno koristiti tehnologiju”, kaže stručnjakinja za roditeljstvo Susan Atkins.

Restoran je pokrenuo ovu inicijativu 27. studenoga i trajat će do 7. prosinca, a roditeljima daju posebnu kutiju u koju moraju odložiti mobitele tijekom jela. Iako u tome ne moraju sudjelovati svi gosti, restoran aktivno ohrabruje roditelje na to.

Korisnici društvenih mreža imaju podijeljena mišljenja o tome.

“Odlična je vijest da su restorani došli na ovu ideju kako bi svi iskusili bolje iskustvo večeranja i, najvažnije, fokusirali se na razgovor s obitelji”, napisala je konzultantica za protokol Alexandra Messervyna Twitteru.

“Pitaju roditelje da ostave svoje mobitele u kutiji? To je onaj isti restoran koji ima besplatan WiFi?” komentar je druge.

“Bravo! Roditelji su ti kojima treba oduzeti mobitele, a ne djeca”, “Kakva glupa ideja, izgubit će goste”, još su neka mišljenja. 

Pročitajte više