Snaga je nova ženska ljepota

Foto: Kate Parker

ZALUĐENI svim onim silnim crtićkim princezama, tilom i rozom bojom, maminom šminkom i tipičnim ženskim asesoarom, zaboravljamo da smo jednom davnom poželjele biti ravnopravne. S druge strane, potičemo naše djevojčice da budu princeze jer one to zaslužuju biti, no malo pomalo i one će stići u godine kada će shvatiti da život nažalost nije bajka. 


 


Tako stižemo i do treće strane - trenda o kojem se sve više priča, a to je onaj da naše sinove sve više odgajaju upravo žene (majke, tete u vrtiću, učiteljice) dok tate rade ili iz tko zna kojih razloga sve manje sudjeluju u odgoju. Posebno u onom dijelu u kojem maleni dječak mora naučiti štošta o muškim stvarima, tj. onome što svaki muškarac mora znati. 
 
Tako sve više dobivamo žene koje u braku i obitelji moraju ispunjavati i ženske i muške zadaće. Kako da onda pripremimo naše male princeze na to? Do kada ćemo ih maziti kao princeze, a kada ćemo ih početi pripremati za ulogu ratnica? Do kada ćemo samo hvaliti njihovu ljepotu kao ono nešto što je toliko za život važno?


 




Uostalom, doći će dan kada će se i za karijeru morati početi boriti kao lavice pa stoga ne bi bilo zgoreg već im sada usađivati u male glavice da je snaga žene itekako lijepa i znatno potrebnija za život. Život nije bajka. Život je borba. 

 


S tim mislima djelovala je i jedna američka fotografkinja koja je napravila odličan foto projekt svojih dviju kćerki od šest i devet godina prikazujući ih u njihovim svakodnevnim radostima na način kako ih ona vidi. Kao obične snažne djevojčice. 

 




"One su luckaste, smiješne, glasne, ljute, raščupane, sportašice, one se ne moraju šminkati i odijevati po posljednjoj modi da bi bile lijepe. One su lijepe takve kakve jesu. One su snažne, a snaga je doista prava ženska ljepota!"


 



 


Fotografije su objavljene na popularnom portalu Boredpanda.com

 

Pročitajte više