Stručnjaci izračunali što su sve djedovi i bake propustili zbog pandemije

Foto: 123RF

NIKOME nije bilo lako u posljednjih godinu dana, ali istraživanja pokazuju da su bake i djedovi puno propustili tijekom zaključavanja.

Tako su stručnjaci u jednoj studiji izračunali da su bake i djedovi propustili 49 zagrljaja, 47 poljubaca, 40 razgovora i 25 zajedničkih obroka sa svojim unucima od početka pandemije. Istraživači su ispitali 2000 roditelja i baka te djedova kako bi istražili kako je pandemija utjecala na njihove međuljudske odnose u posljednjih 14 mjeseci.

No, nisu bili zakinuti samo za zagrljaje, razgovore, poljupce i zajedničke obroke. Naime, u prosjeku su propustili i 27 igranja igračkama, 24 čitanja priča, 18 odlazaka u školu kako bi preuzeli unučad te 19 situacija u kojima bi unuci prespavali kod njih, prenosi The Sun.

Osim toga, pogođeni su i propuštanjem velikih događaja u životima svojih unuka, poput prvih koraka, prvih riječi i prvih dana vrtića, pokazalo je istraživanje.

"Šest od deset roditelja kaže da je odsustvo djedova i baka bila jedna od najtežih stvari za njihovu djecu u protekloj godini", istaknuo je Mark Venables, generalni direktor tvrtke koja je naručila ovo istraživanje, te je zaključio: "Protekla godina bila je teška za sve, ali ono što je jasno iz istraživanja jest da bake i djedovi igraju vitalnu ulogu u životu svojih unuka."

 

Pročitajte više