Tata ostavio sina s nepoznatim čovjekom i otišao na petodnevni odmor u Italiju

Foto: 123RF

NEOBIČAN slučaj zanemarivanja djeteta zaintrigirao je javnost Velike Britanije. Kako piše Mirror, jedan je tata svog 11-godišnjeg sina odlučio ostaviti kod kuće s podstanarom koji se u njihov dom uselio tek dan ranije.

Optuženik, čiji je identitet tajan, otputovao je na petodnevni odmor u Italiju ostavljajući dječaka koji se nastojao snaći s potpunim neznancem. Između ostalog, pokušao si je pripremiti večeru tako što je zaleđenu ribu stavio u mikrovalnu pećnicu, a u perilicu suđa je nasuo klasični deterdžent za pranje suđa.

Otkriveno je i kako je otac prethodno zamolio podstanara da se useli dan ranije od planiranog, a zatim ga obavijestio da leti za Italiju u 3 ujutro sljedećeg jutra. Podstanar ga je odmah pitao putuje li dječak s njime, a tata nije skrivao kako ga ne planira povesti na odmor. Štoviše, zamolio je podstanara da ga pričuva, što je on odmah odbio, objasnivši da ima druge planove. Ipak, optuženog to nije zabrinulo te se odlučio držati svog plana.

Podstanar, koji je prvog jutra nakon useljenja shvatio da oca zaista nema, a da je dijete i dalje u kući, pitao je dječaka što sada planira. On je odgovorio da će biti s njime, a čovjek mu je pokušao objasniti da to nije moguće. Nakon toga je otišao na posao gdje se povjerio radnim kolegama te je potom nazvao policiju, prenosi Daily Record.

Nakon što je pozvao policiju, dječaka su pronašli u školi te se socijalna služba pobrinula za njega. Pet dana kasnije otac se vratio s odmora i otkrio da je njegov sin odveden u hitno udomiteljstvo, gdje se i dalje nalazi iako se sve dogodilo krajem 2018. godine.

Optuženi je u međuvremenu prihvatio optužbe za namjerno zanemarivanje sina na način koji bi mu mogao nanijeti nepotrebnu patnju ili narušiti zdravlje te ga je ostavio bez odgovarajuće njege i nadzora odraslih. Također, istaknuo je kako se nadao da će svojim postupkom "potaknuti dječakovu samostalnost". Međutim, sudac je odgodio donošenje presude i određivanje kazne jer se otac nije pojavio na jučerašnjem ročištu, a sljedeće je zakazano za studeni, piše Mirror.

Pročitajte više