Tinejdžeri odvedeni udomiteljima jer ih roditelji nisu uspjeli natjerati da smršave

Foto: Instagram

DVOJE tinejdžera odvedeno je u udomiteljstvo nakon što ih roditelji nisu uspjeli motivirati da smršave. Sutkinja Gillian Ellis presudila je da bi se mladima trebalo omogućiti dugoročno zbrinjavanje, opisujući slučaj kao "vrlo tužan i neobičan".

Vijeće odgovorno za dobrobit djece je prethodno djeci platilo članstvo u teretani, a obitelj je bila uključena i u projekt Weight Watchers. No unatoč svemu tome, ni nekoliko mjeseci nakon početka obiteljskog sudskog postupka nije došlo do smanjenja težine djece. Zato su socijalni radnici obavijestili sud o zabrinutosti za zdravlje djece.

Sutkinja je kasnije rekla da se čini da roditelji djece nisu razumjeli "ozbiljnost" situacije i zabrinutost socijalne službe te da nisu "postavili granice" ili "promovirali zdravu prehranu i vježbanje". Zaključila je i kako ovoj djeci treba pružiti priliku da nauče kako zdravije živjeti te "poboljšati vlastito zdravlje gubitkom kilograma".

Također, sud je izrazio zabrinutost zbog loših uvjeta za život u njihovom obiteljskom domu te činjenice da djeca nisu naučena kako održavati osobnu higijenu.

"Svi se slažu da je ovo vrlo tužan i neobičan slučaj obitelji pune ljubavi gdje roditelji zadovoljavaju mnoge osnovne potrebe djece, ali lokalna je vlast zabrinuta da roditelji ne ispunjavaju zdravstvene potrebe djece. Oba djeteta imaju ozbiljnih problema s prekomjernom težinom, a roditelji su pokazali nesposobnost da djeci pomognu u rješavanju ovog stanja", rekla je sutkinja u svojoj presudi.

Dodala je i kako su djeca "dobro odgojena, pristojna, bistra i zanimljiva" te je objasnila i kako je majka za nemogućnost redovitog vježbanja krivila izolaciju uzrokovanu pandemijom. Prema sutkinji, to nije dovoljno dobro opravdanje jer su djeca mogla vježbati i kod kuće ili ipak šetati vani, prenosi Mirror.

Pročitajte više