Zašto trudnice sanjaju "lude" snove?

Foto: 123rf

NEMIRAN san, uznemirujući i pomalo bizarni snovi, meškoljenje u krevetu... kod mnogih trudnica ovo je zaista česta pojava, no postoji li razlog zbog kojeg se neobični snovi pojavljuju dok su žene u blaženom stanju?

Stručnjaci kažu kako su trudnice pune briga o porodu i zdravlju svoje bebice, baš kao i aktualnim dnevnim problemima (hoće li me netko sposobniji zamijeniti na poslu, hoće li se njegova mama miješati u odgoj, hoću li se moći riješiti strija...) pa sva ta razmišljanja na vidjelo izlaze noću, odnosno pojavljuju se u snovima.

Kad tome pridodate strašne priče o raznim trudničkim problemima koje možemo vidjeti u TV emisijama ili u žutom tisku, nije ni čudo što trudnice loše sanjaju.

Ipak, na loše snove gledajte pozitivno - oni su odličan podsjetnik da ste pod prevelikim stresom i da se trebate opustiti i ukloniti crne misli.

Vježbajte jogu za trudnice i činite stvari koje vas vesele, a prije spavanja obavezno gledajte vesele serije i filmove ili pak čitajte knjige veselog sadržaja. Zaslužili ste da se odmorite!

Pročitajte više