Zbog ovih šest razloga dobro je biti trudnica u ljetnim mjesecima

Foto: 123RF

TRUDNOĆA u ljetnim mjesecima isprva može zvučiti kao nešto teško podnošljivo, ali ima i svojih prednosti. Neke od njih su očite, a neke vam sigurno nisu ni pale na pamet.

1. Odlično vrijeme za vježbanje vani

Ima li išta bolje od šetnje i plivanja u društvu prijatelja?

"Hodanje je jedan od najboljih oblika vježbanja tijekom trudnoće, a preporučuje se ženama svih razina kondicije i stupnjeva trudnoće. Nosite udobne cipele i pijte mnogo tekućine. Plivanje ili vodeni aerobik omiljeni su mnogim trudnicama, ali i korisni", rekla je Jennifer Johnson, stručnjakinja za perinatalnu vježbu. 

2. Ljeti dozrijeva raznoliko voće i povrće

"S toplijim vremenom trudnice češće žele jesti hladniju i zdraviju hranu kao što su sirovo voće i povrće te razne salate. Sve je to prepuno vitamina i hranjivih tvari važnih za razvoj vašeg djeteta", kaže nutricionistica Bridget Swinney.

3. Sunce = vitamin D

Iako je važno ne izlagati se previše suncu i nanositi zaštitne kreme, dobro je izaći i upiti malo sunčevih zraka. 

"Nedostatak vitamina D vrlo je čest u trudnoći i povezan je s većim rizikom od gestacijskog dijabetesa, preeklampsije i bakterijske vaginoze", rekla je Swinney.

4. Odjeća

Bilo da odaberete pamuk, viskozu ili lan, običnu majicu i hlače, tuniku ili haljinu, jedno je sigurno – odjeća vas neće dodatno sputavati. No pretpostavljamo da ćete najviše vremena provoditi u nekoj lepršavoj ljetnoj haljini, a postoji li išta ženstvenije od tog vječnog komada? 

5. Pića su jednostavna i ukusna

Tijekom trudnoće je bitno piti dovoljno tekućine, no to je još važnije ljeti. Bezalkoholni kokteli uvijek su dobrodošli, ukusni, hladni i puni voća!

6. Odmor

"Ljeto je često vrijeme odmora, ali i pravo vrijeme da pobjegnete negdje sa svojim partnerom i odmorite se prije nego što postanete roditelji", poručio je Juli Fraga, perinatalni psiholog iz San Francisca

 

Pročitajte više