Anina seksi kuhinja: Čokoladne banane i kotleti s jabukama

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas pripremile prave poslastice. Na našem meniju se nalaze svinjski kotleti s jabukama koju su idealni ako volite spajati različite okuse. Za desert smo izabrale čokoladne banane posute orasima za koje će vam trebati manje od 5 minuta pripreme. Dobar tek!

Kotleti s jabukama

Potrebno:

4 svinjska kotleta
1 jabuka
nekoliko listića kadulje
žlica maslinovog ulja
žličica maslaca
1 dl jabukovače

Priprema:

Kotlete posolite, popaprite i pokapajte maslinovim uljem. Jabuku operite i odstranite koštice pa je izrežite na tanke ploške. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa na njemu kratko popecite jabuke i kotlete s obje strane. Smanjite vatru te po kotletima rasporedite listiće kadulje i sve skupa zalijte jabukovačom. Podlijevajte vodom i pustite da se dinsta pola sata dok meso ne omekša. Poslužite uz krumpir i salatu.

Čokoladne banane

Potrebno:

200 g čokolade za kuhanje

1 žličica margarina

1 žlica oraha (smrvljenih)

1 žličica ruma

4 banane


Priprema:

čokoladu rastopite na laganoj vatri ili na pari. Ogulite banane i stavite ih u led na par minuta da se ohlade. Dodajte margarin, malo šećera po ukusu i žličicu ruma. Sve promiješajte dok ne dobijete čokoladnu smjesu a zatim prelijte preko ohlađenih banana. Pospite orasima i  stavite još 5 minuta u led.

Pssst! Anin prugasti badić potražite u Lisci!