Anina seksi kuhinja: Gljive na dva načina

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote na meniju su gljive. Naš izbor su smeđi šampinjoni jer su jedna od nutritivno najbogatijih vrsta gljiva i vrlo ugodnog okusa. Za predjelo smo ih pripremili sa sezamom, a za glavno jelo smo odabrali kombinaciju šampinjona i soje. Za desert vam donosimo jednostavan i mekan kolač od vanilije s limunom. Dobar tek!

Gljive u sezamu

Potrebno:

15-20 manjih gljiva
8 žlica brašna
4 žlice kukuruznog brašna
1 žlica vegete
400 g sezama

Priprema:

Operite gljive i odrežite im repove. Brašno i vegetu pomiješajte s malo vode tako da dobijete tijesto malo gušće od onog za palačinke. Gljive uvaljajte u tijesto, zatim u sezam pa ih ispržite u ulju.

Sojini odresci u umaku od gljiva

Potrebno:

70 g sojinih odrezaka
300 g šampinjona 
100 g kukuruznog brašna
5 žlica soja sosa
6 dcl vode
1 žlica gustina ili brašna

Priprema:

Sojine odreske natopite u 3 dcl mlake vode u koju ste stavili žlicu vegete. Kada se opuste, procijedite ih i ispržite na tavi. Šampinjone narežite i izdinstajte u drugoj tavi te dodajte sojine odreske. Vodu u kojoj ste namakali odreske pomiješajte sa soja sosom, začinima i gustinom te dodajte gljivama i odrescima.

Kolač od limuna i vanilije

Potrebno:

2 jaja
limun
200 g glatkog brašna
vrećica pudinga od vanilija
150 ml slatkog vrhnja
100 ml tekućeg jogurta