Anina seksi kuhinja: Ovaj tjedan obožavam mascarpone!

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile slatku i slanu verziju poznati talijanski kremastog sira - mascarponea. Za glavo jelo pripremile smo piletinu punjenu sirom i umotanu u pršut, a za desert osvježavajuću poslasticu s jagodama. Dobar tek!

Piletina s mascarponeom

Potrebno:

120 g mascarponea

1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina

2 češnja protisnutog češnjaka

1 žličica crvene paprika

4 pileća filea 

120 g pršuta

4 žlice maslinova ulja

pola limuna

Priprema:

Mascarpone pomiješajte s ružmarinom, češnjakom, crvenom paprikom i posolite.

Zarežite pileći file i napunite ih žlicom pripremljenog mascarponea. Svaki file zatim omotajte s pršutom i učvrstite čačkalicama. U tavi na zagrijanom ulju popecite filee s obje strane,te sve premjestite u lim za pečenje i pecite još 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pred kraj ih pokapajte limunovim sokom.

Desert s jagodama

Potrebno:

40 dkg sira mascarpone

15 dkg šećera u prahu

2 dcl vrhnja za šlag

20 dkg svježih jagoda

Priprema:

Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu. U posebnoj posudi izmiksati vrhnje za šlag i dodajte smjesi mascarponea i šećera. Sirove jagode izmiksajte i slažite u čašu red jagoda, red smjese s mascarponeom i tako do vrha. Ukrasite jagodama.