On kaže - ona kaže: Žene ne moraju plaćati na prvom spoju

Foto: Screenshot 

VJEČNO pitanje o kojem se raspravlja iznova i iznova sada ima novi odgovor. Ako se pitate tko bi trebao platiti račun na prvom spoju, pročitajte što o tome kažu stručnjakinja za veze Laurel House i njezin kolega Steve Hansen. 

Ona kaže:
 
Žene, nemojte plaćati na prvom spoju. Nemojte niti podijeliti račun. Račune dijele prijatelji i poslovni partneri. Što želite od tipa s kojim ste na večeri? Prijateljstvo? Poslovni odnos? Ako da, onda slobodno prepolovit račun. Sama činjenica da ste žena koja je odlučila odvojiti svoje slobodno vrijeme da se pojavi na spoju je dovoljna naknada muškarcu. Nemojte posezati za novčanikom ili karticom - to je muževan čin, a vi kao dama ne morate raditi muževne stvari. Možete platiti na sljedećem spoju, ali kada je riječ o onom prvom, odigrajte ulogu dame - muškarci to vole.
 
On kaže:
 
Muškarci, znam da je možda grozno stalno plaćati na prvom spoju, pogotovo ako idete na puno prvih spojeva i nikada ne odete na drugi. To znači ne samo da se izlažete razočaranju, nego još i plaćate za to. Ipak, morate shvatiti da je plaćanje na prvom spoju samo kap u oceanu. To je lijepa gesta zbog koje se žena osjeća posebno, jednako kao što se vi osjećate posebno kad vam ta ista žena skuha večeru kod kuće. Smatrajte plaćanje prvog spoja investicijom - jednom kada upoznate ženu svog života, bit će vam drago da ste bili džentlmen već na prvom spoju.
 
Ne možemo biti u potpunosti objektivni kada je riječ o ovoj temi, ali moramo priznati da nam se sviđaju obje perspektive. Dok stručnjaci ne kažu drugačije, žene - spremajte novčanike. Barem na prvom spoju.