Postani svoja najbolja frendica

SVIJET kakav vidimo zapravo je odraz svijeta koji je u nama samima. Ako voliš sebe i svjesna si svoje vrijednosti, voljet će te i drugi. Ljudi se uvijek osjećaju ugodnije u društvu samopouzdanih osoba koje zrače pozitivnom energijom. Stoga obrati pažnju na znakove depresije i zapitaj se voliš li samu sebe.

Poželjna sam samo ako me drugi žele

Mnoge cure gledaju sebe kroz oči drugih ljudi, a još je gore kad se smatraju privlačnima jedino ako su za to dobile potvrdu od muškaraca. Ako su ih mnogi frajeri željeli u svom naručju, čitaj-krevetu, imat će bolje mišljenje o sebi i obrnuto. No, to svakako nije pravilan način razmišljanja te je bitno da sama odrediš svoju vrijednost.

Nesigurnost

Sve smo mi ponekad nesigurne, no ako to prelazi neke granice normale i ako često mislimo da smo u svakom pogledu lošije od drugih, tako će nas nakon određenog vremena vidjeti i ostali. Takvo te razmišljanje koči na putu do uspjeha.

Kompleksi

Osoba koja ima komplekse, ne voli sebe a svoje mišljenje projektira na druge tumačeći samoj sebi da ju drugi ne vole. Braneći se od "negativnog mišljenja", počinje vrijeđati te osobe kako bi se makar malo bolje osjećala, odnosno "liječiti svoje komplekse na drugima". Kompleksi su jako pogubni za samopouzdanje, a često dovode i do depresije.