Reci zbogom pravilima i proslavi Božić na svoj način!

Foto: Company

SVI VOLIMO blagdane, ali mnogi se u to vrijeme sreće i veselja dovode do ruba živčanog sloma pokušavajući postići savršenstvo. Ovaj prosinac nemoj se ubiti od posla- zamijeni paniku i stres zenom i zapamti da su blagdani prije svega doba zabave, dobre volje i slavlja.

Zlatno pravilo: prekrši tradiciju!

Tradicija nije uvijek najbolje rješenje (bez obzira na to što ti mama i baka govore!). Ne moraš pripremiti deset vrsta kolača, ekstravagantno glavno jelo čije se ime ne može ni izgovoriti te okititi najveći i najzeleniji bor već 20.prosinca.

Napravi suhe kolačiće koji mogu duže stajati i koji su idealni zalogaj uz kavu, čaj ili vruću čokoladu i eventualno kremasti kolač koji TI najviše voliš (savjetujem bilo koji s tonom čokolade).
Za glavno jelo posluži meso pečeno u pećnici i nekoliko priloga-  njoke s umakom od bijelog vina i vrhnja (pali svaki put), rižu s gljivama(juha od gljiva pripremljena s manje vode i više gustina) i krumpir-salatu. Na stolu će biti za svakoga ponešto, a sebi ćeš skratiti muke.

Što se tiče božićnog drvca, najisplativiji je umjetni bor kojeg možeš okititi s prijateljima na Badnjak dok pijuckate punč i slušate božićne pjesme- dobar provod zajamčen!