Toni Rico poručio svijetu: I don´t give a fuck!

Foto: Filip Koludrović

MLADI hrvatski dizajner Toni Rico uvijek je pun iznenađenja pa je tako i njegova nova kampanja pod nazivom "I don't give a f***" sve samo ne konvencionalna.

Njome Rico predstavlja svoju najnoviju kolekciju muške odjeće, ali i novu modnu priču koju ove sezone želi podijeliti s publikom.

Naziv kolekcije, ali i same kreacije Rico je objasnio riječima: "Suvremena moda odgovara na traume vremena. Moda nisu šampanjac i jagode na ispraznim eventima, pokloni u sponzorskim vrećicama i naslikavanje u prvim redovima na modnim revijama. Suvremena moda je živo tijelo u pokretu i zato je performativna, a provocira isključivo one koji sprečavaju da tijelo bude slobodno. Inspiriran Berlinom kao centrom potpune slobode za centralni lik ove kampanje postavio sam Peaches koju je utjelovila glumica Tihana Lazović. Njene pjesme su upamćene zbog rušenja tradicionalnih rodnih normi i korištenju seksualno eksplicitnih tekstova. Njeni tekstovi i nastupi uživo, svjesno zamagljuju razliku između muškog i ženskog. Kolekcija "I don't give a fuck" nastala je miksom raznih utjecaja - od fino uglađenih dandyja do subkultura i antimode. U cijeloj priči pojavljuje se i fetish kako bi uputio kritiku po meni, neukom i površnom društvu. Fetish je izvorno vezan uz religiju, a religija je vezana uz zabranu. Time dolazimo do toga da ako zabrane nema, nema ni fetisha. Moda se nikako ne smije shvaćati kao nešto površno i trivijalno i idealno je sredstvo za neke druge svrhe."

U ulozi modela našli su se Tihana Lazović, Vjeran Pezdirc, Matija Akrap i Danon Vrlić.