Zagrepčanka u New Yorku: Prvi romantični spoj u gradu snova

Foto: Instagram, Ilustracija Index

Tjedan treći

Ponedjeljak

DIŽEM se, jedva. Pored toga što ne prestajem misliti o komunikaciji koju sam imala s Jillianinim prijateljem, sinoć su na ulici imali tulume. Crnci i Latinosi parkiraju aute i onda dovuku platnene stolce za kampiranje i piju svoj "Forty". I sve je bilo okej, ali se onda digla galama. Kao pravo dijete iz centra Zagreba (gdje se NIKAD NIŠTA DRAMATIČNO ne dešava) sam izletila na požarne stepenice ispred svoje sobe i imala sam šta vidjeti. Na jednom uglu dva se muškarca svađaju na nekom afričkom jeziku, pored deblja latino žena mlati svog "babydaddya", dok su na drugom uglu četiri policijska auta okružila neki auto. Sretno shvaćam kako mi ne treba televizor, kojeg ni ne posjedujem. 
 
 
Srijeda
 
Dva dana sam se odupirala javiti mu se, staromodnost i to. Ali, frendice nisu više mogle podnijeti moje jadikovke i jučer me nagovorile da se javim. Klasičnim stalkanjem sam našla Facebook profil. Bacila sam par forica vezanih uz tulum na kojem smo se upoznali, a onda sam ga, skoooro pa prekopiravši razgovor Alicie Keys iz "You Don’t Know My Name", pozvala na druženje. I uspjelo je! Odmah je rekao da ima ideju, samo da dođem do Central Parka u četvrtak. Nastavili smo s posprdnim dopisivanjem, dok sam u sebi priželjkivala priču nalik onoj u filmovima Nore Ephron. I sad u podzemnoj vucaram stvari koje sam kupila u Urban Outfittersu i Forever 21. Prvi dejt, nije beg cicija. Hvala bogu da mi je praksa plaćena. 
 
 
Petak
 
Bilo je divno. Toliko da sam jutros došetala na posao sat vremena ranije. Došao je sav preplanuo i s osmijehom od uha do uha te me odveo do goleme fontane u Parku, gdje se iznajmljuju mali drveni brodići. Izvukao je dvije kapetanske kape i stavio nam na glave. Kompletni imbecili, koji se sudaraju u tuđe brodiće. Kasnije smo se zaputili u Queens na večeru u afganistanskom restoranu. Htio me upoznati s tom kuhinjom, jer je nakon završetka faksa otišao u Kabul i proveo jednu sezonu kao prvi stranac u njihovoj ligi, ikada. Bježao bi od svog osobnog osiguranja s posla na kojem je isprva radio, kako bi igrao nogomet s Afganistancima. Suluda situacija za jednog Amerikanca. Kasnije je postao osoba koju američke televizije kontaktiraju kao eksperta za nogomet na Bliskom Istoku. I to je sve napravio do 25. godine. 4 sata mi nisu bila dovoljna pored ovog iznimno bistrog dečka, elokventnog govora i divnih vrijednosti. Platio je sve usprkos mojim protestima. I to je učinio vrlo normalno, bez širenja novčanika kao što rade tipovi pred klinkama u Sokolu. Rastali smo se zagrljajem. Prvi dejt. A i tko zna je li pametno išta više. Kući sam sve ispričala cimerici, koja je hostesa po zanimanju, goldiggerica po naobrazbi. Pitala me kakve dečke inače volim, "Like, I looooove finance guys". Nisam znala odgovor na to pitanje. Tek sam jutros na nekom sastanku shvatila - ambicija je mama!
 
Nove avanture Perle De Medici čitajte i idućeg četvrtka, samo na Index Rougeu!