Anina seksi kuhinja: Zabavni recepti

NAKON vrlo ozbiljnog tjedna, vrijeme je da unesemo malo zabave u današnji meni, pa smo tako za vas pripremili palačinke u obliku omiljenog Disneyevog junaka - Mickeyja Mousea. Također smo se poigrali i s namirnicama u glavnom jelu tako da smo spojili povrće, jogurt, parmezan i mljeveno meso i ispalo je jako fino. Zabavite se pripremajući današnja jela i stavite nekome osmijeh na lice.

Mljeveno meso i povrće u umaku od jogurta

Potrebno ti je:

35 dag miješanog mljevenog mesa
poriluk
4 krumpira
2 mrkve
2 dl mlijeka
2 dl jogurta
2 žlice mekog brašna
Parmezan

Priprema:

Krumpire i mrkvu očisti, izreži na kockice te skuhaj u slanoj vodi. Poriluk dobro operi, izreži i poprži na malo ulja. Kad poriluk omekša, dodaj mljeveno meso i prži nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoli i popapri po želji. U drugoj posudi ili malo dubljoj tavi na maslacu poprži brašno, dolij mlijeko i brzo miješaj da se ne stvore grudice. Kada smjesa postane gusta, skloni s vatre, dodaj 2 dl jogurta te posoli i popapri po ukusu. U posudu koja može u pećnicu stavi ocijeđene krumpire i mrkvu, dodaj meso s porilukom te sve prelij bijelim umakom od jogurta. Dobro promiješaj te na vrh stavi par komadića maslaca i pospi parmezanom. Peci na umjerenoj temperaturi 15 do 20 minuta.

Mickey Mouse palačinke

Potrebno ti je:

 1 žličica praška za pecivo
 500 ml vrhnja za šlag
 500 ml mlijeka
 200 ml šlaga 
 200 g čokolade za kuhanje
 Uobičajeni sastojci za palačinke ili gotova mješavina

Priprema:

Uobičajenu mješavinu za palačinke pomiješaj s praškom za pecivo, a vrhnje za šlag s mlijekom. U vrhnje i mlijeko dodaj mješavinu za palačinke neprestano miksajući dok smjesa ne postane gusta. U zagrijanu nauljenu tavu lagano ulij tijesto da prekrije 2/3 tave u obliku kruga, zatim na gornje rubove pažljivo dolij još dva mala kruga tijesta tako da se spoje s velikim i izgledaju ko uši. Napravi šlag a čokoladu rastopi na pari. Sa šlagom premaži veliku krug a s čokoladom dva mala i na velikom krugu nacrtaj lice Mickey Mousea.

Dobar tek!