Apple uvodi velik novitet u svoje američke trgovine. Još nije poznato kad stiže u EU

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AŽURIRANJE softvera na nedavno kupljenom iPhoneu moglo bi postati stvar prošlosti. U travnju se kreće primjenjivati novi sustav u Apple trgovinama koji će ažurirati softver na uređajima još uvijek u originalnom pakiranju. Pri kupnji novog mobitela jedna od prvih stvari koje se često događaju nakon što ga uključite je provjera ažuriranja softvera. Čini se da Apple priprema uvođenje novog hardvera u svoje trgovine kako se korisnici time više ne bi morali baviti.

Zasad samo u SAD-u

O novom se sustavu priča još od listopada, a naziva se Presto. Sustav dolazi u obliku malog metalnog ormarića, a ideja je pružiti napajanje iPhoneu i pokrenuti ažuriranje iOS softvera bez uklanjanja ambalaže, piše Apple Insider.

Ovaj sustav već neko vrijeme postoji izvan maloprodaje, a koristi MagSafe za napajanje i druge bežične tehnologije za upravljanje ažuriranjem. Nakon što je ažuriranje preuzeto i instalirano na iPhoneu, uređaj se automatski isključuje.

I sve ovo se događa iz inventarne sobe u Apple trgovini, izvan vidokruga kupaca. Nakon ažuriranja uređaj se vraća na police dok ga netko ne kupi ili dok ne bude potrebno novo ažuriranje. Sustav će se početi primjenjivati u SAD-u ovog travnja, a informacije o primjeni u drugim zemljama još nisu poznate.

Pročitajte više