Evo kako uštedjeti na pretplatama

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BROJ streaming-usluga raste već neko vrijeme, kao i njihova cijena. Istovremeno se mijenja i ponuda unutar istog cjenovnog ranga, zbog čega ćete možda morati prijeći na skuplju mogućnost kako biste zadržali ono zbog čega ste se i pretplatili. Uz sve to, pravila dijeljenja lozinki se pooštravaju. Evo kako možete uštedjeti na uslugama streaminga a da ih se ne odreknete u potpunosti.

Prestanite plaćati streaming uživo

Ako plaćate neke usluge streamanja uživo, jednostavno prestanite. Ovakve su usluge u pravilu skuplje od standardnih streaming-planova, a sve što se emitira uživo vrlo vjerojatno možete pogledati za dan ili dva. Za domaće kanale uživo najjeftinije ćete proći ako se oslonite na dobru staru antenu umjesto da plaćate posebne usluge kod operatera.

Prebacite se na nižu razinu streaminga

Najskuplje razine streaminga imaju pogodnosti poput više istovremenih emitiranja, bolje kvalitete videozapisa i mogućnosti preuzimanja emisija i filmova za izvanmrežno gledanje. Ako vam to nije toliko važno, razmislite o prelasku na nižu razinu.

Usporedite godišnje i mjesečne cijene

Plaćanje plana mjesečno pruža fleksibilnost, ali je skuplja, piše PC Mag. Ako neku uslugu koristite redovito, provjerite koliko možete uštedjeti uplatom godišnjeg plana. Naravno, pratite kad se obnavlja godišnja naplata kako biste izbjegli iznenađenja smetnete li s uma aktivnu pretplatu.

Iskoristite besplatna razdoblja

Ako vas zanima usluga samo zbog jedne emisije, možete pričekati dok se ne objavi cijela sezona, prijaviti se za besplatnu probu, pogledati i otkazati uslugu. Duljine besplatnih proba variraju, pa provjerite najnovije ponude, iako je najčešće razdoblje od mjesec dana. Većina usluga također zahtijeva da budete novi korisnik.

Pauzirajte ili privremeno otkažite pretplate

Ako ne koristite streaming-usluge puno, deaktivirajte i reaktivirajte pretplatu onda kad namjeravate nešto gledati ili slušati. Iznenadili biste se koliko brzo protekne mjesec dana, a da niste pogledali ni jedan film ili poslušali ni jedan podcast.

Pročitajte više