Hermès bilježi rast prodaje od 17% usprkos općem usporavanju u sektoru luksuza

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HERMES je nedavno objavio svoje financijsko izvješće za prvo tromjesečje 2024. godine uz vijest o rastu prodaje od 17%, na impresivnih 3.8 milijardi eura. Iako prodaja luksuznih proizvoda općenito usporava diljem svijeta, Hermès nastavlja bilježiti snažan rast u svim regijama. Na azijsko-pacifičkom tržištu, uz iznimku Japana, tvrtka je ostvarila značajan porast od 14% uspješno nadoknadivši nešto slabiji promet u Kini nakon kineske Nove godine. 

U Europi je prodaja porasla za 15%

Hermès je u Japanu zabilježio izniman rast prodaje od 25%, što se pripisuje lojalnosti lokalnih kupaca. U Sjedinjenim Američkim Državama brend je ostvario povećanje prodaje od 12%. U Europi, osim u Francuskoj, prodaja je porasla za 15%, dok su u samoj Francuskoj ti brojevi skočili za 14%.

Hermèsova linija kožne galanterije i sedlarskih proizvoda ostvarila je impresivan rast od 20%, dok su odjeća i dodaci zabilježili porast od 16%. Prodaja svile i tekstila povećala se za 8%, dok su parfemi i kozmetički proizvodi te satovi zabilježili rast od po 4%.

Ukupno gledajući, rezultati Hermèsa za prvo tromjesečje 2024. godine svijetla su točka u industriji luksuznih proizvoda, koja se suočava s izazovima usporavanja.

Pročitajte više