Radnik u američkoj trgovini otkrio što rade s pljesnivim voćem. Ljudi su zgroženi

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U TIKTOK videu koji je prikupio više od 3.2 milijuna pregleda korisnik Izzy (@izzybizzyglizzzy) otkrio je što rade u jednoj američkoj trgovini s voćem koje počne trunuti.

@izzybizzyglizzzy If you come across something moldy in your pantry or fridge, it's best to throw away the food entirely. It may appear the mold has only reached a few slices of bread or pieces of fruit, but it is probably widespread. "Spores are extremely hard to detect with the naked eye and they're airborne," said Lee. #rednerswarehousemarkets #groceries #mold #fruit #produce #vegan #woke #toxic #exposed #fypシ゚viral #stores #scary #dirty #work #strawberry #blueberry ♬ original sound - izzy bizzy

"Ovo što mi radimo naziva se prerada", objašnjava, pokazujući plastično pakiranje s jagodama. "Ovdje uklanjamo pokvareno voće, bacamo ga, a ostatak stavljamo natrag na police ili ovdje u ovu zdjelu. Voće iz zdjele postaje pakiranje s miješanim voćem."

"Ako primijetite plijesan u smočnici ili hladnjaku, najbolje je baciti svu hranu", stoji u opisu njegovog videa. "Možda izgleda kao da je plijesan zahvatila samo nekoliko kriški kruha ili komadića voća, ali vjerojatno je puno raširenija."

Iako bi to mogao biti slučaj s kruhom, stručnjaci za sigurnost hrane napominju da izdvajanje svježeg voća iz pljesnivog voća može biti prihvatljivo u određenim situacijama.

Prema New York Timesu, stručnjaci za sigurnost hrane preporučuju izbjegavanje konzumacije bobičastog voća koje je pljesnivo. No, ako je ostalo voće bez vidljivih znakova plijesni, smata se sigurnim za konzumaciju. Dr. Benjamin Chapman, stručnjak za sigurnost hrane na Državnom sveučilištu Sjeverne Karoline, preporučuje uklanjanje pljesnivog bobičastog voća i pažljivo pregledavanje susjednih voćkica.

Jedni su zgroženi, drugi kažu da ovo rade kod kuće

Korisnici TikToka izrazili su zgražanje nad ovom informacijom u komentarima. "Zato su te zdjele s izrezanim voćem uvijek lošeg okusa", primijetio je jedan korisnik. "Radio sam trgovini. Ovo je istina!" dodao je drugi. "I nikad ga više neću kupiti", izjavio je treći.

Unatoč kritikama, neki su podržali ovaj potez. "Ovo se zove ne rasipanje", "Mislim, jedini je problem što nam to skupo naplaćuju", "Pa…radim istu stvar kod kuće", pisali su neki.

Pročitajte više