Kupac se razljutio nakon otvaranja kupovnih keksa: Ta količina plastike

Ilustracija: Shutterstock (fotka nema veze s keksima o kojima je riječ u tekstu)/Reddit

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PLASTIKA je posvuda, bez obzira na to koliko je željeli izbjeći. Prema Programu Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP), ekvivalent 2000 kamiona plastike baci se u svjetske oceane, rijeke i jezera svaki dan. Međutim, mnoge kupce posebno ljuti prekomjerna upotreba plastike, čak i onda kada se naizgled čini da za to nema potrebe. 

Upravo je to razljutilo jednog kupca koji je svoju frustraciju podijelio s ostalima na Redditu. Naime, kupio je kekse od kokosa u lancu trgovina Auchan. Problem je bio u tome što se unutar plastičnog pakiranja nalazila plastična podloga ispunjena keksima, od kojih je svaki bio posebno zamotan. 

"Ta količina plastike"

Foto: Reddit

"Ta količina plastike", napisao je korisnik bareback666. Ispod njegove objave razvila se rasprava. Neki su izrazili da upravo zbog ovoga izbjegavaju kupovinu slatkiša u trgovini, dok su drugi istaknuli da ovakvo pakiranje ima svrhu - održati proizvod svježim što je dulje moguće. 

"Zato više ne kupujem slatkiše iz trgovine. Uvijek je plastika u plastici... jednostavno grozno", "Ako je to celofan, biorazgradiv je. Inače, to je apsolutno depresivno", "Ovakvo pakiranje zapravo ima svrhu. Ako ih želite pojesti samo dva, a ostatak pakiranja čuvati tjedan dana, bolje je da ostali ostanu zamotani umjesto da propadnu", neki su od komentara. 

Pročitajte više