Kylie Jenner se ponovno našla na udaru kritika zbog optužbi za krađu dizajna haljine

Foto/Screenshot: TikTok/johansenofficial.com/khy.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AUSTRALSKA dizajnerica Jessica Johansen-Bell, vlasnica brenda Johansen, nedavno je podigla prašinu na društvenim mrežama tvrdeći da su dizajni iz posljednjeg izdanja modnog brenda Kylie Jenner, Khy, izrazito slični njezinim kreacijama. Johansen-Bell je svoje optužbe podijelila na društvenim mrežama, ističući da su neki od dizajna doslovno kopije njezinih originalnih kreacija.

U svojoj objavi na TikToku Jessica je iznijela optužbe protiv Kylie zbog kopiranja. Istaknula je da je njezin brend ranije surađivao s Kylie te da su dizajni Khyja kopija nekih haljina koje je njezin brend Johansen izradio i objavio prije otprilike tri ili četiri godine.

@jessicajohansenbell

Innovation station

♬ Circus Music - The Hit Crew Kids

"Dobila sam toliko direktnih poruka od kupaca, prijatelja i obitelji, svi su me pitali: 'Je li ovo tvoja haljina?' Oh, moj Bože, surađivala si s Kylie. Čestitamo!' i slične poruke", rekla je Jessica.

Nakon što je došla do spoznaje da su mnogi primijetili sličnost dizajna, Jessica je odlučila dodatno istražiti slučaj. Usporedila je dizajn svoje marke s dizajnom Khyja i dala gledateljima priliku da sami procijene sličnosti.

Johansen haljina (lijevo), cijena je 198.92 eura / Khy haljina (desno), cijena je 120 eura

Kontroverza je brzo privukla pažnju na društvenim mrežama

Na kraju se Jessica obratila Khyjevom timu izražavajući svoju zabrinutost zbog moguće krađe dizajna. Međutim, odgovor koji je dobila nije bio od pomoći, budući da su tvrdili kako su dizajni razvijeni kroz naporan rad i inovacije njihovog tima.

@kyliejenner

the sueded stretch maxi dress dropping tomorrow khy.com

♬ VANNA RAINELLE яд - 𝐕𝐀𝐍𝐍𝐀 𝐑𝐀𝚰𝐍𝐄𝐋𝐋𝐄

Kontroverza je brzo privukla pažnju na društvenim mrežama, a mnogi su podržali Jessicu u njezinim tvrdnjama. Rasprava se proširila i na stranice društvenih mreža Kylie i Khyja, gdje su neki korisnici optužili dizajn za plagijat, ističući da pripada Johansenu.

"Johansen Clothing je originalni dizajner ovog koncepta. Kylie i njezin tim jednostavno su ukrali cijeli dizajn", glasio je jedan od komentara na objavi koju su podijelili Kylie i Khy.

Pročitajte više